ΚΡΑΣΙ CHATEAU DOISY VEDRINES 2EME CRU CLASSE 2001 ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΟ 750 ML 142000364

Εξαντλημένο
Εξαντλημένο
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
ΚΡΑΣΙ CHATEAU DOISY VEDRINES 2EME CRU CLASSE 2001 ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΟ 750 ML
142000364
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Η πρώτη ετικέτα του πύργου χαρακτηριζόμενη ως 2ης cru classe στην περίφημη κατάταξη των sauternes του 1855.
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ


Ποικιλίες : | 85% semillon, 15% sauvignon blanc |
Γλυκύτητα : | Γλυκός |
% αλκοόλ : | 14% |
Συνοδεύει : | Συνοδεύει άριστα θαλασσινά, στρείδια, οστρακοειδή. Foie gras, κοτόπουλο, χοιρινό ή και μοσχάρι. Τυριά, ειδικά ροκφόρ. Σαλάτες με vinegar. Ιδανικό με ασιατική κουζίνα. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | Ιδανική θερμοκρασία 10 - 12°C. |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Σοδειά : | 2001 |
Περιοχή : | Sauternes |
Αμπελώνες : | Συνολική έκταση 27 εκταρίων φιλοξενεί τις δύο ποικιλίες και παράγει και το πρώτο κρασί Doisy Vedrines καθώς και τη δεύτερη ετικέτα Petit Verdines. Μέση ηλικία των κλημάτων τα 30 έτη. |
Οινοποίηση : | Το μάζεμα των ρογών διαρκεί πολλές ημέρες και φυσικά γίνεται με τα χέρια. Κάθε φορά συλλέγονται μόνο οι ρόγες που έχουν προσβληθεί από τον μύκητα βοτρύτη. Η ζύμωση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία. Εν συνεχεία η ωρίμανση γίνεται σε δρύινα βαρέλια διάρκειας 18 μηνών (70% είναι νέα κάθε έτος). Πριν την εμφιάλωση έχουμε και διήθηση και φιλτράρισμα. |
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ


Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ CHATEAU DOISY VEDRINES 2EME CRU CLASSE ...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ CHATEAU LASCOMBES 2EME GRAND CRU CLASSE...
Περισσότερα -
GEIL GD316GB1333C9DC 16GB (2X8GB) DDR3 PC3-10...
Περισσότερα -
PHILIPS SWN1121 CAT 5E NETWORKING PATCH CABLE...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ CHATEAU PICHON-LALANDE 2EME GRAND CRU 2...
Περισσότερα -
HP ZR2740W 27'' IPS LED MONITOR BLACK
Περισσότερα -
ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΟ ΠΟΤΗΡΙ ΒORDEAUX SPIEGELAU OSLO (4...
Περισσότερα -
GENESIS NCS-1305 HELIUM 200 2.0 COMPUTER SPEA...
Περισσότερα -
CASE CHIEFTEC LF-01B-OP LIBRA SERIES BLACK
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ ΟΙΝΟΤΡΙΑ ΓΗ CABERNET SAUVIGNON, ΑΓΙΩΡΓΙ...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |