SHERRY AMONTILLADO VIEJO V.O.R.S. 750 ML 116014006

Εξαντλημένο
Sherry με χρώμα σκούρο κεχριμπαρένιο που έχει παλαιώσε για περισσότερα από 30 έτη με έντονο άρωμα και μακρύ διάρκεια στον ουρανίσκο. Αυτά τα sherry ξεκίνησαν αρχικώς για να ωριμάσουν και να γίνουν Manzanilla και εν συνεχεία να παλαιώσουν οξειδωτικά σε δρύινα δοχεία ώστε τελικώς να προκύψουν αυτά τα εξαιρετικά Amontillado.
Η Bodegas Hidalgo είναι οικογενειακή, ανεξάρτητη επιχείρηση που κυκλοφορεί σχετικά μικρούς όγκους Sherry, αφού πράττει το Action Folie του να μην αγοράζει σταφύλια παρά να χρησιμοποιεί μόνο δικά της αμπελοτόπια. Μιας και οι άνθρωποι κάνουν αυτή την δουλειά από το 1792, τα αποθέματα παλαιών κρασιών είναι μοναδικά, κάτι που στην παραγωγή του Sherry είναι ότι πιο σημαντικό.

Ποικιλίες : | Palomino |
Γλυκύτητα : | Ξηρός Γλυκός |
% αλκοόλ : | 15% |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Περιοχή : | Sanlucar de Barrameda |
Οινοποίηση : | Οι ποικιλίες είναι το Palomino (για τα ξηρά κρασιά). Τα ημίξηρα κρασιά γίνονται από πρόσθεση PX σε ξηρό κρασί. Η ζωή του Sherry αρχίζει σαν κάθε άλλο λευκό κρασί: τρύγος, πάτημα, ζύμωση. Μετά, προσθέτουμε στο ξηρό κρασί αλκοόλ. Στην συνέχεια αρχίζει η παλαίωση σε βαρέλια, που πάντα μένουν γεμισμένα μέχρι τα 4/5. Αν ο τελικός αλκοολικός τίτλος είναι κάτω από 16% τότε έχουμε στην επιφάνεια του κρασιού την εμφάνιση μιας στρώσης από ζύμες, που λέγεται flor (κάτι σαν ζυμάρι). Το flor προστατεύει το κρασί από την οξείδωση, το κρατάει φρεσκότατο αλλά και του δίνει υπέροχα αρώματα ψωμιού. Αν το αλκοόλ είναι πάνω από 16%, τότε το flor μας αφήνει χρόνους και το κρασί αρχίζει να οξειδώνεται. Η Solera: βασικό στοιχείο/μέθοδος στην παλαίωση του Sherry. Φανταστείτε μια σειρά από βαρέλια, που το πρώτο το γεμίσαμε με την παραγωγή (π.χ.) του 1960, το δεύτερο με του 1961, το τρίτο του 1962, κλπ, μέχρι που φτάσαμε στα δέκα βαρέλια (το 1969), όπου και σταματήσαμε. Από τότε, όποτε θέλουμε να εμφιαλώσουμε κρασί, παίρνουμε το 1/3 του πιο παλαιού βαρελιού. Για να γεμίσουμε το κενό, παίρνουμε κρασί από το αμέσως πιο παλαιό (το 2ο) που γεμίζεται από το 3ο και συνέχεια η ίδια ιστορία, μέχρι το νεότερο, που γεμίζεται από την φρέσκια χρονιά. Με αυτό τον τρόπο χάνουμε την εσοδεία των κρασιών λόγω χαρμανιάσματος, αλλά κερδίζουμε χαρακτήρα παλαίωσης - τα κρασιά, μέχρι να περάσουν από αυτόν τον δαίδαλο, μοιάζουν πολύ πιο ώριμα από ότι είναι... |
Συνοδεύει : | Ότι σούπα βάζει ο νους σας και που πίνατε με μπύρα γιατί δεν ξέρατε καλύτερα. Ψάρια με έντονα αρώματα, όσπρια, σαλάτες με λιπαρές σάλτσες. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | Στο ψυγείο για 30' ή 7' στον πάγο. |

Είδατε πρόσφατα
-
SHERRY AMONTILLADO VIEJO V.O.R.S. 750 ML
Περισσότερα -
PEG PEREGO POLARIS SPORTSMAN 700 TWIN 12VOL...
Περισσότερα -
ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΑ VOLVO L150H SCHMIDT 60 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
Περισσότερα -
ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ ROBERTO CAVALLI ΜΕ ΧΡΥΣΕΣ ΛΕΠΤΟΜ...
Περισσότερα -
GEL ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ BIOTEN SKIN MOISTURE Κ/Μ ΔΕΡΜΑ...
Περισσότερα -
ΜΑΣΚΑΡΑ L'OREAL, TELESCOPIC BLACK
Περισσότερα -
ΔΙΑΦΑΝΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΚΑΙ ΞΥΣΤΡΑ MOYOU 113-MSCC
Περισσότερα -
MAKE-UP MAX FACTOR, MIRACLE TOUCH NO 45 WARM ...
Περισσότερα -
PEELING CND SEA SALT GLOW 524GR
Περισσότερα -
ΗΜΙ-ΜΟΝΙΜΟ ΒΕΡΝΙΚΙ ΝΥΧΙΩΝ PEGGY SAGE I-LAK HI...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |