ΚΡΑΣΙ CHATEAU BASTOR LA MONTAGNE 1996 ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΟ 750 ML 116014000
Εξαντλημένο
Εξαντλημένο
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
ΚΡΑΣΙ CHATEAU BASTOR LA MONTAGNE 1996 ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΟ 750 ML
116014000
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Όπως λένε στο bastor la Montagne "Sautenres κρασί όπως κανένα άλλο". Η ιστορία του πύργου με την παραγωγή κρασιού ξεκινάει από τις αρχές του 19ου αιώνα όταν ο ιδιοκτήτης του Haut Brion in Pessac, Amedee Larrieu αποκτάει τη γη. Από τότε η κύρια δραστηριότητα του πύργου ήταν η παραγωγή κρασιού. Το 1936 το κτήμα αλλάζει και πάλι ιδιοκτήτη και πλέον μέχρι και σήμερα ανήκει στον Foncier Vignobles. Ο πύργος είναι μέλος της ένωσης των Grand Crus του Μπορντώ.
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ

| Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Το Semillon δίνει δύναμη στο κρασί, το sauvignon προσφέρει λάμψη, φρεσκάδα και ζωηράδα και το μικρό ποσοστό muscadelle συνισφέρει στην αρωματική αφθονία. |
| Ποικιλίες : | 80% semillon, 17% sauvignon, 3% muscadelle |
| Γλυκύτητα : | Γλυκός |
| % αλκοόλ : | 14% |
| Συνοδεύει : | Συνοδεύει άριστα θαλασσινά, στρείδια, οστρακοειδή. Foie gras, κοτόπουλο, χοιρινό ή και μοσχάρι. Τυριά, ειδικά ροκφόρ. Σαλάτες με vinegar. Ιδανικό με ασιατική κουζίνα. |
| Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | Ιδανική θερμοκρασία 10 - 12°C. |
| Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
| Σοδειά : | 1996 |
| Περιοχή : | Sauternes |
| Αμπελώνες : | Βρίσκεται 40 χιλιόμετρα νότια του Μπορντώ, στο Preignac. Συνολική έκταση 56 εκταρίων σε εξαιρετικό έδαφος πυριτικό και χαλικώδες. Μέση ηλικία των κλημάτων τα 37 έτη. Παράγει μόνο γλυκό κρασί. Η περιοχή του sauternes οφείλει πολλά στον κρύο ποταμό Giron που διασχίζει τη Garonne και συντελεί στην πολύτιμη φθινοπωρινή ομίχλη. |
| Οινοποίηση : | Η όλη διαδικασία ξεκινάει από την ανάπτυξη του botrytis cynerea fungus (κοινώς βοτρύτη) στα ομιχλώδη φθινοπωρινά πρωινά που η προσβολή των ρογών από το μύκητα οδηγεί στην αύξηση των επιπέδων ζάχαρης και γλυκερίνης μετά την εξάτμιση των χυμών που περιέχεται στις ρόγες. Το μάζεμα των ρογών είναι μακρύ σε χρόνο και επίπονο αφού κάθε φορά συλλέγονται μόνο οι ρόγες που έχουν προσβληθεί και έχουν φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα ωρίμανσης. Χρειάζονται περίπου 80 άτομα για τη συλλογή. Η παραγωγή είναι πολύ μικρή λόγω της προσβολής από το μύκητα και την αποχύμωση των ρογών και η παραγωγή είναι μόλις 20 εκατόλιτρα ανά εκτάριο. Μετά την κοπή από τα κλήματα με πνευματική πίεση γίνεται εξαγωγή του χυμού. Η ζύμωση γίνεται σε δρύινα βαρέλια (85% είναι νέα κάθε έτος) σε ελεγχόμενες συνθήκες για 3-4 εβδομάδες. Εν συνεχεία ωριμάζει για 13-18 μήνες ανάλογα με τη χρονιά σε βαρέλια. Εμφιαλώνονται χωρίς διήθηση και μόνο με ένα φιλτράρισμα. |
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ CHATEAU BASTOR LA MONTAGNE 1996 ΧΡΥΣΑΦΕ...
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |



