ΠΡΟΣΩΚΡΑΤΙΚΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ 108202792

Παράδοση σε 4-6 μέρες

ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ
Οι σπουδαιότεροι πριν από τον Σωκράτη φιλόσοφοι (προσωκρατικοί) του 6ου-5ου αιώνα π.Χ. είναι οι πρώτοι που προσπάθησαν να εξηγήσουν ορθολογικά, με τη λογική τους, τη γένεση του Σύμπαντος, της Γης, αλλά και των έμβιων όντων, του ανθρώπου καθώς και τη φυσιολογία και ανατομία του.
Στο βιβλίο αυτό αναφέρονται οι σπουδαιότεροι εξ αυτών, οι οποίοι προέρχονταν από την ελληνική αποικία της Μ. Ασίας (Θαλής, Αναξίμανδρος, Αναξιμένης), τη Μίλητο, τις αποικίες της Κάτω Ιταλίας (Μεγάλης Ελλάδος), τη Σικελία, καθώς και από άλλα μέρη όπως η Αθήνα, η Θράκη (Δημόκριτος), η Σάμος (Πυθαγόρας).
Αναφέρεται για τους προσωκρατικούς φιλοσόφους ότι έγραφαν βιβλία (σε πάπυρους), σε πεζό και ποιητικό λόγο, από τα οποία, όμως, μόνο μικρά αποσπάσματα διασώθηκαν. Τα βιβλία αυτά που ονομάζονται συνήθως Περί φύσεως αναφέρονται από τους μετέπειτα δοξογράφους τους (Σιμπλίκιος κ.ά.), που αποτελούν και τις πηγές πληροφοριών για τις θεωρίες τους. Πληροφορίες έχουμε, επίσης, από τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, τον Πλούταρχο κ.ά.

Είδατε πρόσφατα
-
ΠΡΟΣΩΚΡΑΤΙΚΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ
Περισσότερα -
Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΡΘΟΥΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΠΠΟΤΕΣ ΤΟΥ
Περισσότερα -
REAL ENGLISH B1 WORKBOOK
Περισσότερα -
LONDON /OXF.BKWRMS FACTFILES 1
Περισσότερα -
ΑΓΡΥΠΝΙΑ
Περισσότερα -
MAGNET NEU B1 KURSBUCH MIT AUDIO CD
Περισσότερα -
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΧΕΙΡΟΣ MIELE DUOFLEXHX1_YELL...
Περισσότερα -
Ο ΣΙΔΗΡΟΣ ΣΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ
Περισσότερα -
GRAPEVINE 3 BOOK
Περισσότερα -
ΕΞΕΡΕΥΝΩ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |