Ο ΜΙΧΑΗΛΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ 108201768

Παράδοση σε 2-3 μέρες

Στη μεγάλη πείνα, η συχωρεμένη η γιαγιά είχε στην αυλή ελεύθερη τη μοναδική κότα της γειτονιάς π’ απόμεινε… Κάπως έτσι αρχίζουν οι ιστορίες του Νίκολη, που θα κυκλοφορήσουν σύντομα, συγκεντρωμένες σε τόμο. Μεταφέρουν τον αναγνώστη σε χρόνια περασμένα και μιλούν για γειτονιές, σπίτια, ανθρώπους, που άλλαξαν από τότε ή που χάθηκαν.
Οι ζωγράφοι, δε, συνηθίζουν να γράφουν ιστορίες και ο Νίκολης είναι όλη του τη ζωή ζωγράφος. Έχω όμως την αίσθηση πως είτε γράφει (κουσούρι πρόσφατο αυτό) είτε ζωγραφίζει, κάποια ιστορία γυρεύει να πει, κάποια ανάμνηση να ζωντανέψει.
Αλλοτε με μορφές βγαλμένες από παλιές φωτογραφίες, στατικές σαν ανάγλυφα επιτύμβια, μορφές που όταν τις ακινητοποίησε η φωτογραφική μηχανή τόνιζε τη ζωντανή τους παρουσία και που τώρα, πιο ζωντανά ξαναπλασμένες-με το χρώμα, το φωτερά δουλεμένο φόντο-βεβαιώνουν το θάνατό τους και το θάνατο μιας εποχής.
Απόσπασμα από το επίμετρο του Π.Α. Ζάννα

Εκδότης : | ΚΕΔΡΟΣ |
Σελίδες : | 112 |
ISBN : | 978-960-04-5454-3 |
Σχήμα : | 14Χ20,6 |
Μήνας έκδοσης : | Σεπτέμβριος |
Έτος έκδοσης : | 2024 |

Είδατε πρόσφατα
-
Ο ΜΙΧΑΗΛΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Περισσότερα -
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΙΣ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ
Περισσότερα -
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2019 ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 21
Περισσότερα -
Η ΦΙΟΡΙΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ
Περισσότερα -
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΕΡΩΤΑ
Περισσότερα -
ΓΕΝΗΘΗΤΩ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΜΟΥ
Περισσότερα -
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Περισσότερα -
ΛΙΓΟ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΛΙΓΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ
Περισσότερα -
ΟΥΤΕ ΑΝΤΡΑΣ ΟΥΤΕ ΓΥΝΑΙΚΑ
Περισσότερα -
ECPE CHALLENGE COMPANION REVISED
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |