ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ 108200530
Παράδοση σε 4-6 μέρες
ΣΤΕΝΟΧΩΡΗ, ΑΝΗΜΠΟΡΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ-ΚΕΙΜΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΤΟΧΑΣΜΟΥ
Στον παρόντα τόμο ομαδοποιούνται σε πέντε μέρη κείμενα που δημοσιεύτηκαν σε έντυπες και ηλεκτρονικές εφημερίδες, σε περιοδικά και συλλογικούς τόμους, από το 2013 έως το 2022.
Ι. Κείμενα που αφορούν τους εσωτερικούς παράγοντες που κυοφόρησαν τη δεκαετία της κρίσης χρέους, όπως είναι ο συγκεντρωτισμός της πρωτεύουσας.
ΙΙ. Κείμενα σχετικά με τις «μνημονιακές» επιλογές, που καταγράφουν τις λανθάνουσες σχέσεις με τις Δυτικές δυνάμεις και αναπαράγουν χρόνια χαρακτηριστικά της ελληνικής κοινωνίας-οικονομίας: τη χρεωβόρα δομή της και την ψυχολογία της ανημποριάς.
III. Κείμενα σχετικά με τις επιπτώσεις της «μνημονιακής» δεκαετίας στα εθνικά θέματα, ιδιαίτερα στην ενθάρρυνση και στην κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών στρατηγικών της Τουρκίας.
VI. Κείμενα για δύο μεγάλες εθνικές επετείους: αυτήν των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 και αυτήν των 100 χρόνων από τη μικρασιατική καταστροφή, έως πεδία επιθεώρησης των εθνικών αντανακλαστικών.
V. Κείμενα σχετικά με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία που, μαζί με την υγειονομική κρίση, ανέστειλε και επιδείνωσε τις διαδικασίες κανονικοποίησης, μετά τη «λήξη» της μνημονιακής τιμωρίας και αναθεώρησε διεθνιστικά στερεότυπα.
Είδατε πρόσφατα
-
ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ
Περισσότερα -
Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ
Περισσότερα -
ALL THE BEST STUDEN/CAS 3
Περισσότερα -
Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ
Περισσότερα -
ΝΥΧΤΑ ΗΝΙΟΧΟΣ
Περισσότερα -
ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΕΣΣΕΡΑ 2 Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΕΞΙ
Περισσότερα -
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΕΝΔΟΞΟΥ ΣΤΡΑ...
Περισσότερα -
Ο ΠΑΛΑΙΟΠΩΛΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Περισσότερα -
ΝΤΥΝΟΜΑΙ-ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ
Περισσότερα -
Η ΡΕΙΤΣΕΛ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΤΗΣ ΜΠΑΘΗΜΑΤΑ
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |


