ΝΑΣΡΕΝΤΙΝ ΧΟΤΖΑΣ ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΣ 108198552
Παράδοση σε 4-6 μέρες
Σοφός ή τρελός; Ψυχολόγος ή δικαστής; Δάσκαλος ή θεραπευτής ζεύγους; Εξεγερμένος ή υποταγμένος; Ευχαριστιακός ή γκρινιάρης;
Το σίγουρο είναι ότι ο Χότζας μάς κάνει να γελάμε, είναι γελωτοποιός. Διδάσκει με το γέλιο, θεραπεύει με το γέλιο, συμβουλεύει με το γέλιο, αμφισβητεί με το γέλιο.
Ο Χότζας είναι το πνεύμα της Μικρασίας, και εκεί βρίσκουν οι ιστορίες του την αρμονία και την ισορροπία τους. Ενσωματώνει αρχαίες ελληνικές και ρωμαϊκές ιστορίες, μύθους του Αισώπου, ευτράπελες ιστορίες από τις κοιλάδες της Ινδίας και τις στέπες του Βορρά, αλλά μόνο στη Μικρασία το γέλιο του ακούγεται τόσο καθαρό και απελευθερωτικό.
Διδάσκει με τον τρόπο του Σωκράτη, απορώντας: «Εν οίδα ότι ουδέν οίδα». Κρύβεται με τον τρόπο των «δια Χριστόν σαλών», αμφισβητεί με τον τρόπο των Κυνικών και συστήνεται με τον τρόπο του Οδυσσέα - είναι ο «Ούτις», ο Κανένας.
Τις αστείες ιστορίες του αγαπούν παιδιά και μεγάλοι, γυναίκες κι άντρες, άρχοντες και λαϊκοί, χωρικοί και νομάδες. Τούτη η ανθολογία τον κοιτά στα μάτια, ξεκαρδίζεται και μετά αργά γεύεται κι απολαμβάνει τη σοφία του.
| Εκδότης : | ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ |
| Σελίδες : | 160 |
| ISBN : | 978-618-86019-1-8 |
| Σχήμα : | 21Χ21 |
| Μήνας έκδοσης : | Σεπτέμβριος |
| Έτος έκδοσης : | 2022 |
Είδατε πρόσφατα
-
ΝΑΣΡΕΝΤΙΝ ΧΟΤΖΑΣ ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΣ
Περισσότερα -
ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ
Περισσότερα -
ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΓΚΡΙΜ
Περισσότερα -
ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΑΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ
Περισσότερα -
ΟΜΟΡΦΗ Η ΥΦΗΛΙΟΣ
Περισσότερα -
ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ
Περισσότερα -
PASSEPORT TOUTES LES MATIERES - DE LA 5E A LA...
Περισσότερα -
ΠΕΝΤΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΧΑΣΤΕΣ
Περισσότερα -
ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Περισσότερα -
ΙΝΔΙΚΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |


