Ξέχασα το password
Εξέλιξη Παραγγελίας Περισσότερες Πληροφορίες
Εξέλιξη παραγγελίας
Συμπληρώστε τον κωδικό της παραγγελίας σας
Αναζήτηση
Πληροφορίες
Σύνδεση χρήστη
Εγγραφή χρήστη
Email
Κωδικός
Επιβεβαίωση
Όνομα
Επώνυμο
Εγγραφή
Υπενθύμιση κωδικού χρήστη
Αν θέλετε να αποσταλεί το password στο e-mail σας, καταχωρήστε το e-mail σας
Αποστολή
To top
Λογοτεχνία
Παιδική Βιβλιοθήκη
Επιστήμες
Management - Οικονομικά
Δίκαιο
Επιστήμες Αγωγής
Θετικές Επιστήμες
Ιατρική
Ιστορικά
Κλασσικές Επιστήμες
Κοινωνική Ανθρωπολογία
Κοινωνιολογία
Λαογραφία-Εθνογραφία
Μελέτες
Πληροφορική
Πολιτική
Τεχνικές Εκδόσεις
Φιλοσοφία
Ψυχολογία
Εκπαίδευση
Προσωπική Φροντίδα
Αλλα Θέματα

ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΖΥΜΩΣΕΙΣ 108196274

Χωρίς αξιολογήσεις
Παράδοση σε 4-6 μέρες
ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΖΥΜΩΣΕΙΣ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗΝ WISHLIST

Παράδοση σε 4-6 μέρες

 63.00 € 
Ελάχιστη 30 ημερών 70.00€ 
Προτεινόμενη λιανική 70.00 € 
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Προστέθηκε
Συνέχεια στο καλάθι >

ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΖΥΜΩΣΕΙΣ
108196274
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

To πρώτο μέρος του βιβλίου αναφέρεται σε εφαρμογές της ζύμωσης στην παραγωγή τροφίμων και ειδικότερα στην παραγωγή οίνων και αλκοολούχων ποτών. Επίσης έχει δοθεί έμφαση στην παραγωγή ενεργειακής αλκοόλης από γεωργικά και βιομηχανικά υποπροϊόντα. Γίνεται αναφορά και επεξήγηση των διαφόρων σταδίων της παραγωγής και αναλύονται οι εργασίες που απαιτούνται από την προετοιμασία της πρώτης ύλης μέχρι το τελικό προϊόν της ζύμωσης. Για να βοηθηθεί ο μελετητής αυτού του βιβλίου υπάρχει μια εισαγωγή στις βασικές αρχές της μοριακής βιολογίας η οποία θεωρήθηκε αναγκαία για την κατανόηση της θεωρίας της γενετικής τροποποίησης που αναφέρεται στη συνέχεια. Στα πρώτα κεφάλαια αναλύονται και περιγράφονται οι διάφορες βιοτεχνολογικές διεργασίες όπως είναι οι διάφορες μέθοδοι που εφαρμόζονται ανάλογα με τη φύση του υπό αξιοποίηση υποστρώματος. Οι προτεινόμενες βιοτεχνολογικές λύσεις επιδέχονται αναθεωρήσεις διότι η έρευνα στην βιοτεχνολογία φέρνει στο φως νέα επιτεύγματα και ευρήματα τα οποία πολλές φορές βρίσκονται σε αντίφαση με την προηγούμενη αποδεκτή γνώση. Το βιβλίο συνδράμει στην πρόκληση του ενδιαφέροντος για έρευνα στα θέματα της Βιοτεχνολογίας που είναι αναμφίβολα η επιστήμη του παρόντος και του επόμενου αιώνα. Περιέχει 115 σχήματα, εικόνες και φωτογραφίες ενώ συμπληρώνεται και με ερωτήσεις αυτοαξιολόγησης σε κάθε κεφάλαιο.

Το δεύτερο μέρος του βιβλίου αποτελεί το αποτέλεσμα της «ζύμωσης» των σημειώσεων για πάνω από μια δεκαετία στα εργαστήρια της Βιοτεχνολογίας και των Βιομηχανικών ζυμώσεων. Το υλικό που έχει συγκεντρωθεί καλύπτει τις ανάγκες του Εργαστηρίου της Βιοτεχνολογίας και των Βιομηχανικών Ζυμώσεων και δίνει έμφαση στην Βιοτεχνολογία του οίνου. Περιλαμβάνονται μέθοδοι και υλικά για τη μέτρηση και υπολογισμό των παραμέτρων που ελέγχουν την διεργασία των ζυμώσεων καθώς και την παραγωγή αλκοολούχων προϊόντων. Επίσης περιέχονται πληροφορίες στην βιολογία και τον μεταβολισμό των ζυμομυκήτων. Η παραγωγή μπύρας, μετά την παραγωγή ενεργειακής αλκοόλης, αποτελεί την μοναδική τεχνολογία παραγωγής αλκοολούχων προϊόντων που ελέγχεται εξ ολοκλήρου από την έναρξη της ζύμωσης μέχρι την παραλαβή των προϊόντων. Η παραγωγή οίνων ανήκει στις μικτές καλλιέργειες και ως εκ τούτου καθοριστική επέμβαση στο μικροβιακό επίπεδο μπορεί να γίνει μόνο στο αρχικό στάδιο της ζύμωσης το Προζυμωτικό όπως ορίζεται. Στα επόμενα στάδια της ζύμωσης η μικροβιολογική επέμβαση γίνεται μόνο διορθωτικά. Κατά την διάρκεια των ασκήσεων οι σπουδαστές εξοικειώνονται με τους ζυμομύκητες της βιομηχανίας που έχουν εισαχθεί στην οινοποίηση. Τα διάφορα στελέχη δοκιμάζονται στα ελληνικά υποστρώματα γλεύκων και φρουτοχυμών. Μελετώνται οι ιδιότητες των εμπορικών ζυμών και γίνεται μια πρώτη εκτίμηση των παραγομένων προϊόντων. Περιέχει δεκάδες σχήματα, εικόνες και φωτογραφίες ενώ συμπληρώνεται και με ερωτήσεις αυτοαξιολόγησης σε κάθε επιμέρους άσκηση, που βοηθούν τους φοιτητές να εμπεδώσουν. Επιπρόσθετα, καταγράφει και διαδικτυακές συνδέσεις στις οποίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ
Εκδότης : ΕΜΒΡΥΟ 
Σελίδες : 500 
ISBN : 978-960-8002-79-1 
Σχήμα : 17Χ24 
Μήνας έκδοσης : Μάιος 
Έτος έκδοσης : 2016 
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
ΨΗΦΙΣΤΕ
Σύνολο Ψήφων: 0

Είδατε πρόσφατα

Το καλάθι σας είναι άδειο

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.

Πληροφορίες

Ρυθμίσεις

Απόρριψη

Αποδοχή

Αναγκαία-Λειτουργικότητας: Τα αναγκαία cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία της ιστοσελίδας μας επιτρέποντάς σας να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες της. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας.
Επιδόσεων: Τα cookies αυτά συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που ανώνυμα οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας, για παράδειγμα, ποιές σελίδες έχουν τις πιο συχνές επισκέψεις.
Διαφήμισης: Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για την παροχή περιεχομένου, που ταιριάζει περισσότερο στα ενδιαφέροντά σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή στοχευμένης διαφήμισης/προσφορών ή την μέτρηση αποτελεσματικότητας μιας διαφημιστικής καμπάνιας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να καθορίσουμε ποια ηλεκτρονικά κανάλια marketing είναι πιο αποτελεσματικά.

Αποθήκευση