ΧΝΑΡΙΑ ΑΠΟ ΑΙΜΑ 108188864
Παράδοση σε 4-6 μέρες
Νοέμβριος 1904. Ένας νεαρός δημοσιογράφος ξεκινάει από την ελεύθερη Αθήνα και προσπερνώντας όλα τα εμπόδια που συναντάει στο διάβα του κατορθώνει να συναντήσει τον γέρο-Αργυρό. Έναν γέροντα, ο οποίος βαδίζει τα εκατόν τέσσερα χρόνια και ζει μόνος του στην κορυφή του βουνού. Με την επιμονή του τον πείθει να του εξιστορήσει τα γεγονότα του 1821, όπου ο ίδιος ήταν αυτόπτης μάρτυρας και κάποιες φορές και πρωταγωνιστής.
Ο γερο-Αργυρός μάς πιάνει από το χέρι και μέσα από τα γέρικα αλλά σοφά μάτια του, φωτίζει τις άγνωστες πτυχές της ιστορίας του τόπου του, της Χαλκιδικής.
Ο "ήρωας" της ιστορίας, ο Αργυρός, μαζί με την οικογένειά του, καθώς και τους άλλους συνοδοιπόρους του, μάς περιγράφει με γλαφυρό τρόπο, τις δυσκολίες, τις στερήσεις, τις απώλειες, τις σχέσεις με τον κατακτητή, την αγωνία του και ό,τι άλλο συναντάει στη ζωή του. Θα κατορθώσει να αντικρίσει ελεύθερη την πατρίδα του ή θα το ζήσουν οι επόμενες γενιές; Θα καταφέρει ο νεαρός δημοσιογράφος, με το ψευδώνυμο Φίλιππος Κλεωνάς, να δημοσιεύσει τη συνέντευξη στην εφημερίδα του; Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα απαντώνται στις σελίδες του βιβλίου που κρατάς στα χέρια σου.
Ένα εκπληκτικό μυθιστόρημα δράσης και περιπέτειας, με φόντο την ένδοξη Ελληνική Επανάσταση του 1821, στη Χαλκιδική.
| Εκδότης : | ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΑΦΟΙ |
| Σελίδες : | 352 |
| ISBN : | 978-960-602-400-9 |
| Σχήμα : | 14Χ21 |
| Μήνας έκδοσης : | Φεβρουάριος |
| Έτος έκδοσης : | 2023 |
Είδατε πρόσφατα
-
ΧΝΑΡΙΑ ΑΠΟ ΑΙΜΑ
Περισσότερα -
ΚΑΡΟΛ
Περισσότερα -
ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Περισσότερα -
Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
Περισσότερα -
ΑΙΩΝΙΑ ΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ
Περισσότερα -
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ
Περισσότερα -
ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ
Περισσότερα -
ΑΣΕΜΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ Α ΜΕΡΟΣ
Περισσότερα -
ΠΙΝΟΚΙΟ-ΖΩΝΤΑΝΕΨΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΟΥ
Περισσότερα -
ΕΝΑ ΜΠΛΟΥΖ ΓΙΑ ΤΗ ΖΕΛΝΤΑ
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |


