ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ 108181710
Παράδοση σε 4-6 μέρες
Το βιβλίο «Τσε Γκεβάρα, Πρεσβευτής της Επανάστασης» επιχειρεί να φωτίσει τον ρόλο του Τσε ως διαμορφωτή της κουβανικής εξωτερικής πολιτικής στα πρώτα μετεπαναστατικά χρόνια, σκιαγραφώντας ταυτόχρονα την διεθνιστική δράση του Αργεντίνου κομμουνιστή στο διεθνές πολιτικό σκηνικό. Προς αυτήν την κατεύθυνση το βιβλίο αξιοποιεί πηγές από την αγγλόφωνη και ισπανόφωνη βιβλιογραφία, τον Τύπο της εποχής καθώς και σημαντικά κρατικά ντοκουμέντα (δελτία τύπου, απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της CIA και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κ.α) τα οποία παρέχουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την δραστηριότητα του Τσε Γκεβάρα κατά την διάρκεια των ταξιδιών του στο εξωτερικό.
Για πρώτη φορά στην ελληνική βιβλιογραφία παρουσιάζονται πτυχές των ανεπίσημων συναντήσεων που είχε ο Γκεβάρα στο πλαίσιο της λεγόμενης «μυστικής διπλωματίας» με δύο Αμερικανούς αξιωματούχους, τον γερουσιαστή Γιουτζίν Μακάρθι και τον Ρίνταρντ Γκούντγουιν, σύμβουλο του προέδρου των ΗΠΑ Τζ. Φ. Κένεντι
Επίσης, είναι σημαντικό στοιχείο ότι στο βιβλίο περιλαμβάνεται ολόκληρη η ομιλία του Τσε στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1964 και, για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα, δημοσιεύονται δύο συνεντεύξεις του, στο περιοδικό «Monthly Review» το 1961 και στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS το Δεκέμβριο του 1964.
Είδατε πρόσφατα
-
ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
Περισσότερα -
Η ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Περισσότερα -
ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Περισσότερα -
ΣΕΤ ΠΑΠΛΩΜΑΤΟΘΗΚΗ ΥΠΕΡΔΙΠΛΗ NEF NEF PRISCILLA...
Περισσότερα -
ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ Ο ΗΡΩΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΘΡΥΛΟΣ
Περισσότερα -
DAS HOME ΣΕΤ ΣΕΝΤΟΝΙΑ ΥΠΕΡΔΙΠΛΑ DAILY LINE 30...
Περισσότερα -
ΡΙΧΤΑΡΙ ΔΙΘΕΣΙΟ ΚΕΝΤΙΑ SERGIO 20 BAKED APPLE ...
Περισσότερα -
ΤΡΑΝΤΕΛΛΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ
Περισσότερα -
ΕΝΑΣ ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ
Περισσότερα -
ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΗ
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |


