ΟΙ ΤΕΧΝΗΤΟΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΙ 108181283
Παράδοση σε 4-6 μέρες
Την εποχή που κυκλοφόρησε, το 1860, οι «Τεχνητοί Παράδεισοι (Les Paradis Artificiels)» του Charles Baudelaire γνώρισαν αμέσως επαίνους. Ένας από τους σημαντικότερους Γάλλους συμβολιστές, ο Μπωντλαίρ έζησε μια βίαιη και τελικά τραγική ζωή, πεθαίνοντας εθισμένος στο όπιο το 1867. Αυτό το βιβλίο, μια απάντηση στις «Εξομολογήσεις ενός Aγγλου οπιοφάγου» του Thomas De Quincey, χρησιμεύει ως απομνημονεύματα των τελευταίων ετών του Μπωντλαίρ.
Σε αυτό το όμορφα επεξεργασμένο πορτρέτο των επιδράσεων του κρασιού, του οπίου και του χασίς στο μυαλό, ο Μπωντλαίρ αποτυπώνει τα ονειρικά οράματα που βίωσε κατά τη διάρκεια της ναρκωτικής έκστασης του. Αυτές οι ψευδαισθήσεις, άλλοτε εξαίσιες, άλλοτε ανησυχητικές, και οι αυταπάτες μεγαλείου που συχνά τις συνόδευαν, αποτελούν τους Τεχνητούς Παράδεισους, τους υπέροχους αλλά ψεύτικους κόσμους έκστασης που τελικά τον οδήγησαν στην καταστροφή.
Αντιπαραβάλλοντας τις επιπτώσεις του χασίς και του οπίου με αυτές του κρασιού, ο Μπωντλαίρ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «το κρασί εξυψώνει τη θέληση, το χασίς την καταστρέφει» και καθιστά αδρανείς όλους όσους το χρησιμοποιούν.
| Εκδότης : | ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΑΚΗΣ |
| Σελίδες : | 274 |
| ISBN : | 978-960-267-461-1 |
| Σχήμα : | 14X21 |
| Μήνας έκδοσης : | Ιούνιος |
| Έτος έκδοσης : | 2022 |
Είδατε πρόσφατα
-
ΟΙ ΤΕΧΝΗΤΟΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΙ
Περισσότερα -
DELL INSPIRON I15RV-8526BLK 15.6'' INTEL CORE...
Περισσότερα -
ΦΟΡΕΜΑ REPLAY SG3854.050.2660
Περισσότερα -
ΣΟΥΤΙΕΝ TRIUMPH AMOURETTE CHARM WD ΜΑΥΡΟ (85D...
Περισσότερα -
ΤΡΑΠΕΖΟΜΑΝΤΗΛΟ GREENWICH POLO CLUB 3007 GOLD ...
Περισσότερα -
MARVA ΠΙΓΚΑΛ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΡΟΖ ΛΟΥΛΟΥΔΙ
Περισσότερα -
ΜΑΓΙΟ ARENA MALTOSYS ONE PIECE ΜΑΥΡΟ
Περισσότερα -
BIKINI TOP TRIUMPH SUMMER GLOW W 01 SD ΠΡΑΣΙΝ...
Περισσότερα -
ΦΟΡΜΑΚΙ YOURS Y5002 ΛΕΥΚΟ
Περισσότερα -
ΣΑΓΙΟΝΑΡΑ ARENA HYDROSOFT HOOK ΜΠΛΕ JR
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |


