ΣΤΟ ΕΑΤ-ΕΣΑ 108179942
Παράδοση σε 2-3 μέρες
ΜΙΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ
Κάθε χρόνο στις 23 Ιουλίου πραγματοποιείται μια σεμνή τελετή στα κρατητήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ, άλλοτε τόπο βασανιστηρίων και σήμερα Μουσείο Αντιδικτατορικής Δημοκρατικής Αντίστασης. Στο προαύλιο βρίσκεται η προτομή του Σπύρου Μουστακλή. Πολιτικά κόμματα και φορείς καταθέτουν στεφάνια. Ακολουθεί μια βουβή περιήγηση στον χώρο των κελιών και η εκδήλωση ολοκληρώνεται με μια σύντομη ομιλία.
Έπειτα από τόσες δεκαετίες, ξανάρχεται στο μυαλό το ίδιο ερώτημα: Aξιζε τον κόπο; Μήπως οι διαψεύσεις που ακολούθησαν μας οδηγούν σε μια επανατοποθέτηση; Για μένα, η ανάγκη να γράψω αυτό το βιβλίο λειτούργησε απελευθερωτικά. Η μνήμη δεν είχε ξεθωριάσει, λες και περίμενε να έρθει η ώρα να καταγραφεί εκείνη η «περιπέτεια» που ζήσαμε τότε.
Η ιστορική δράση κρίνεται μέσα στο πλαίσιο των συνθηκών που τη γέννησαν. Η χούντα του 1967-1974 υπήρξε μια ύβρις. Τόσο εγώ όσο και άλλοι θεωρήσαμε ότι δεν μας ταίριαζε να παραμείνουμε αδρανείς απέναντί της. Τώρα όμως, βλέποντας τα πράγματα ύστερα από τόσα χρόνια, εκτιμώ ότι λίγα κάναμε. Έπρεπε να φανούμε ακόμα πιο πείσμονες στον αγώνα μας για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, για τη δημοκρατία, για την πατρίδα και την ελευθερία.
Κι αυτός είναι ένας αγώνας που συνεχίζεται πάντα, έστω και με άλλες μορφές.
Είδατε πρόσφατα
-
ΣΤΟ ΕΑΤ-ΕΣΑ
Περισσότερα -
ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ
Περισσότερα -
ΖΟΦΕΡΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
Περισσότερα -
ΚΩΔΙΚΑΣ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Περισσότερα -
Ο ΤΟΙΧΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗ ΔΙΚH ΤΟΥ ΥΣΤΕΡΙΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ...
Περισσότερα -
Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒ...
Περισσότερα -
SUCCEED IN EDI B1
Περισσότερα -
ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ
Περισσότερα -
ΑΙΜΑ
Περισσότερα -
ΡΑΣ Ο ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡΑΣ
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |


