ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΝΙΤΣΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΜΑΙ ΔΥΝΑΜΙΤΗΣ 108170035

Παράδοση σε 2-3 μέρες

Το έργο του Φρίντριχ Νίτσε δυναμίτισε τα θεμέλια της δυτικής σκέψης. Έννοιες όπως ο θάνατος του θεού, ο υπεράνθρωπος και η ηθική του δούλου διαποτίζουν την κουλτούρα μας, υψηλή και χαμηλή, ωστόσο ο ίδιος είναι ένας από τους πιο παρεξηγημένους φιλοσόφους στην Ιστορία.
Ο Νίτσε θεωρούσε πως όλη η φιλοσοφία είναι αυτοβιογραφική. Η Sue Prideaux οδηγεί τους αναγνώστες στον κόσμο ενός μεγαλοφυούς, εκκεντρικού και πολύ βασανισμένου ανθρώπου, φωτίζοντας τα γεγονότα και τους ανθρώπους που διαμόρφωσαν τη ζωή και το έργο του. Από την ήρεμη, ευλαβή, χριστιανική ανατροφή του, η οποία σκιάστηκε από τον μυστηριώδη θάνατο του πατέρα του, στο μοναχικό φιλοσοφείν στα ψηλά βουνά και τη φρίκη και τη θλίψη τη τελικής διολίσθησης στην τρέλα, η Prideaux διερευνά με οξυδέρκεια και ευαισθησία τη διανοητική, συναισθηματική και πνευματική ζωή του Νίτσε.
Επιπλέον μας δίνει ολοκληρωμένες τις προσωπογραφίες των ανθρώπων που τον σημάδεψαν: του Ρίχαρντ και της Κόζιμα Βάγκνερ, της Λου Σαλομέ -της μοιραίας γυναίκας που του ράγισε την καρδιά- και της φανατικά εθνικίστριας και αντισημίτριας αδελφής του, της Ελίζαμπετ, που τον πρόδωσε παραχαράσσοντας τα κείμενά του και επιτρέποντας την κατάχρησή τους στα χέρια των Ναζί.

Είδατε πρόσφατα
-
ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΝΙΤΣΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΜΑΙ ΔΥΝΑΜ...
Περισσότερα -
LES PETITS LOUSTICS 1 FICHIER RESSOURCES
Περισσότερα -
KENZO JUNGLE ELEPHANT, EAU DE PERFUME SPRAY 1...
Περισσότερα -
ΣΕΤ ΠΑΠΛΩΜΑΤΟΘΗΚΗ ΜΟΝΗ, ERNESTO BEIGE
Περισσότερα -
INSIGHTS ΕΠΙΓΝΩΣΗ
Περισσότερα -
ΕΤΣΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ
Περισσότερα -
HAPPY CHOICES JOURNAL ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ ADIDAS SPORT INSPIRED VL COURT 2.0 Μ...
Περισσότερα -
ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Περισσότερα -
LIP BALM LIP SMACKER DISNEY PRINCESS CINDEREL...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |