ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΜΑΛΕΒΙΤΣΗ 108166824
Παράδοση σε 2-3 μέρες
Ο Χρήστος Μαλεβίτσης (1927-1997) υπήρξε συγγραφέας, δοκιμιογράφος και διανοητής, με εκτενές και πολύπλευρο έργο. Καλλιέργησε το φιλοσοφικό δοκίμιο με κείμενα πνευματικής ανησυχίας και σύγχρονου προβληματισμού.
Ιδιαιτέρως σημαντικά, για τις εξαιρετικά καίριες σημάνσεις τους, είναι και τα κείμενά του για τα καθ ημάς.
Το παρόν σύγγραμμα είναι ένα σπονδυλωτό έργο με το οποίο επιχειρείται η προσέγγιση της οπτικής του Χρήστου Μαλεβίτση για τον νέο ελληνισμό μέσα από τρία αυτοτελή δοκίμια και ένα αυτούσιο κείμενό του. Στον επίλογο, τέλος, περιέχεται ένα δοκίμιο που αναφέρεται στην έννοια "ευθύνη" και τη σημασία της.
Όλα τα κείμενα που περιέχονται στο βιβλίο αυτό συγκροτούν συγκλίνουσες δέσμες στοχασμού κι έχουν ως απώτερη επιδίωξη την πνευματική εγρήγορση του αναγνώστη.
| Εκδότης : | ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗ |
| Σελίδες : | 64 |
| ISBN : | 978-960-9561-20-4 |
| Σχήμα : | 12Χ17 |
| Μήνας έκδοσης : | Μάιος |
| Έτος έκδοσης : | 2019 |
Είδατε πρόσφατα
-
ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΜΑΛΕΒΙΤ...
Περισσότερα -
ΑΝΘΡΩΠΟΠΟΙΗΣΗ
Περισσότερα -
ΠΩΣ ΚΑΤΑΚΤΙΕΤΑΙ Η ΕΥΤΥΧΙΑ;
Περισσότερα -
ΟΔΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΧΟΛΕΙΟ
Περισσότερα -
Η ΧΡΗΣΗ DNA ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ
Περισσότερα -
MEDICAL MEDIUM
Περισσότερα -
ΜΑΤΙ ΓΑΤΑΣ
Περισσότερα -
ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
Περισσότερα -
Η ΔΙΚΗ
Περισσότερα -
Ο ΑΝΤΡΑΣ ΠΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΙΣ ΤΣΟΝΤΕΣ ΜΑΜΑ
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |


