ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 108157217

Παράδοση σε 2-3 μέρες

ΒΡΕΦΙΚΗ, ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ
Η προφορική γλώσσα είναι βασικό στοιχείο της ανάπτυξης. Προσφέρει στο παιδί ένα μέσο αλληλεπίδρασης με τους άλλους και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της επιτυχίας του στο σχολείο, αλλά και στη μετέπειτα ζωή του. Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο ένα παιδί κατακτά τη γλώσσα είναι σημαντική τόσο για τη θεωρία όσο και για την πράξη.
Το παρόν βιβλίο αναλύει και τις δύο αυτές πτυχές. Η Ασημίνα Ράλλη περιγράφει στον αναγνώστη τόσο το τι συμβαίνει στην ανάπτυξη ενός παιδιού όταν μαθαίνει να μιλά και να κατανοεί όσο και τους υποκείμενους μηχανισμούς αυτής της ανάπτυξης. Αναδεικνύοντας τα προβλήματα κατανόησης της γλωσσικής ανάπτυξης, η συγγραφέας καλύπτει συστηματικά τις βασικές θεωρητικές προσεγγίσεις. Με τον τρόπο αυτό, θέτει τα θεμέλια πάνω στα οποία θα βασιστούν όσοι μελετούν την ανάπτυξη του παιδιού ώστε να διευρύνουν περαιτέρω τις γνώσεις τους.
Το περιεκτικό κείμενο της Ασημίνας Ράλλη ξεφεύγει από την πεπατημένη των περισσότερων βιβλίων που ασχολούνται με την ανάπτυξη της γλώσσας, παρουσιάζοντας μια ολοκληρωμένη επισκόπηση των διαφορετικών φάσεων της εκμάθησης της γλώσσας, περιλαμβάνοντας ένα κεφάλαιο που αφορά τη διγλωσσία και μια ολοκληρωμένη επισκόπηση των ερευνητικών μεθόδων που χρησιμοποιούνται για τη μελέτη της γλωσσικής ανάπτυξης. Τέλος, ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του βιβλίου είναι ότι περιλαμβάνει ένα κεφάλαιο για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη γλωσσική ανάπτυξη. Η συγγραφέας τα περιγράφει ως «παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες». Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω τη συμβολή της ίδιας της συγγραφέως στο πεδίο αυτό. Η Ασημίνα Ράλλη από την πρώτη μεταπτυχιακή της μελέτη για την απόκτηση λεξιλογίου έχει δουλέψει ακούραστα για να διευρύνει την κατανόησή μας για τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά μαθαίνουν τη γλώσσα. Το κείμενο αυτό αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα της αφοσίωσής της σε αυτή την αποστολή.

Είδατε πρόσφατα
-
ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Περισσότερα -
ΜΕΛΑΝΙ ΣΤΗ ΔΑΝΤΕΛΑ
Περισσότερα -
ΑΝΤΙΒΥΖΑΝΤΙΣΜΟΣ
Περισσότερα -
ΜΠΟΥΦΑΝ BENETTON FOUNDATION TK W ΣΚΟΥΡΟ ΜΠΛΕ ...
Περισσότερα -
ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΗΓΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Περισσότερα -
Η ΒΑΣΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΙΑ...
Περισσότερα -
ΧΡΩΜΑΤΙΖΩ (4 ΤΕΥΧΗ)
Περισσότερα -
Ο ΜΙΚΡΟΣ ΧΙΤΛΕΡ
Περισσότερα -
ΜΗ ΒΑΣΑΝΙΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛ...
Περισσότερα -
Ο ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |