ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ 108156933
Παράδοση σε 2-3 μέρες
Ο Γιώργος Θεοτοκάς υπήρξε κορυφαίος πολιτικός διανοητής και συγγραφέας της γενιάς του'30. Υποστήριξε πρώτος και με επιμονή την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας και την ανάγκη προσήλωσής της στη Δύση. Στο πλαίσιο αυτό είδε αρνητικά την ανακίνηση του Κυπριακού και την αντιπαράθεση με τη Βρετανία. Η επισκόπηση των σχέσεών του με την Κύπρο γίνεται μέσα από την πολιτική και πνευματική του πορεία.
Εξετάζονται οι σχέσεις του με τον Ευάγγελο Λουίζο, ξενιστή του Σεφέρη και του Ελύτη στην Κύπρο, με τον Λουκή Ακρίτα και τον Αιμίλιο Χουρμούζιο, με τον οποίο υπήρξαν για μια εικοσαετία οι αντίπαλοι πόλοι στο χώρο του ελληνικού θεάτρου.
Η κεντρώα ιδεολογική του πορεία, ο θαυμασμός του προς τον Γεώργιο Παπανδρέου και η εμπλοκή του στην πολιτική ιχνηλατούνται μέσα από τις παρεμβάσεις του για το Κυπριακό και τις τοποθετήσεις του για τη νεοϊδρυθείσα Κυπριακή Δημοκρατία. Παρακολουθούσε με αγωνία τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την Κύπρο, ιδιαίτερα μετά την πολιτειακή εμπλοκή και την αποστασία.
Στο βιβλίο περιλαμβάνεται ως επίμετρο ένα εκτενές χρονολόγιο της ζωής και του έργου του Γιώργου Θεοτοκά, που επιτρέπει την καλύτερη πρόσληψη και κατανόηση των θέσεων και των απόψεών του.
| Εκδότης : | ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ |
| Σελίδες : | 240 |
| ISBN : | 978-960-03-6571-9 |
| Σχήμα : | 14Χ20,5 |
| Μήνας έκδοσης : | Μάιος |
| Έτος έκδοσης : | 2019 |
Είδατε πρόσφατα
-
ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ
Περισσότερα -
Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
Περισσότερα -
ΨΩΝΙΖΩ ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ
Περισσότερα -
20000 ΛΕΥΓΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ (POP UP)
Περισσότερα -
ΒΑΔΙΖΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ
Περισσότερα -
ΝΟ5 ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΦΟ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤ...
Περισσότερα -
ΑΧΡΟΝΗ ΖΩΗ
Περισσότερα -
Ο ΚΟΙΝΟΣ ΜΑΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΜΟΣ Α
Περισσότερα -
ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
Περισσότερα -
Ο ΜΙΚΡΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |


