ΠΛΑΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑ 2 ΣΥΜΠΟΣΙΟΝ ΦΑΙΔΡΟΣ ΦΙΛΗΒΟΣ 108154868
Παράδοση σε 4-6 μέρες
ΣΥΜΠΟΣΙΟΝ: Ένα από τα αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας. Το συμπόσιο στο σπίτι του Αγάθωνα και οι περί έρωτος συζητήσεις. Η κυρίαρχη μορφή του Σωκράτη. Μέσω των λόγων της Διοτίμας εκφράζει τις απόψεις του για τον έρωτα, οι οποίες απηχούν την πλατωνική θεωρία. Η ύψιστη μακαριότητα της θέασης του απόλυτου κάλλους.
ΦΑΙΔΡΟΣ: Διάλογος μεταξύ του Σωκράτη και του Φαίδρου με αντικείμενο την ουσία του έρωτα, τη ρητορική τέχνη ως ικανή να ανταποκριθεί σε επιστημονικές αξιώσεις, και την αθανασία της ψυχής. Ο μύθος για την καταγωγή της γραφής.
ΦΙΛΗΒΟΣ: Διάλογος που πραγματεύεται το ζήτημα της ηδονής. Ποιο είναι το ύψιστο αγαθό, η ηδονή ή η φρόνηση. Καθορισμός της διαλεκτικής μεθόδου. Ψυχολογική ανάλυση ειδών ηδονής. Αληθινή και ψεύτικη ηδονή. Η ηδονή ως σκοπός. Ο ευδαίμων μεικτός βίος.
| Εκδότης : | ΚΑΚΤΟΣ |
| Σελίδες : | 662 |
| ISBN : | 978-960-382-634-7 |
| Σχήμα : | 12,5Χ21 |
| Σειρά : | ΠΛΑΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑ ΔΕΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ |
| Μήνας έκδοσης : | Φεβρουάριος |
| Έτος έκδοσης : | 2019 |
Είδατε πρόσφατα
-
ΠΛΑΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑ 2 ΣΥΜΠΟΣΙΟΝ ΦΑΙΔΡΟΣ ΦΙΛΗΒΟΣ
Περισσότερα -
ΚΕΡΚΥΡΑ (ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ)
Περισσότερα -
ΛΗΜΝΟΣ ΤΟΜΟΣ Β ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟ...
Περισσότερα -
ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Περισσότερα -
PRESENT FACTS & FIGS CAS
Περισσότερα -
Ο ΣΙΓΚΜΟΥΝΤ ΦΡΟΥΝΤ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ...
Περισσότερα -
BARBIE MARIPOSA Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ
Περισσότερα -
ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΥ ΗΘΙΚΑ ΤΟΜΟΣ Δ ΛΑΚΩΝΙΚΑ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ
Περισσότερα -
ΤΟ BIOBRAN ΚΑΙ Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝ...
Περισσότερα -
ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |


