ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ 108152761

Παράδοση σε 2-3 μέρες

ΠΗΓΑΙΝΕ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΠΑΣ
Οκτώβριος 1955, ο Κώστας Γαβράς φτάνει στο Παρίσι, μόνος και με ελάχιστα χρήματα αλλά γεμάτος ελπίδες και όνειρα, έστω και απροσδιόριστα. «Το να ανακαλύψεις, να μάθεις, ήταν το όνειρο μέσα στο όνειρο», γράφει. Στην Ελλάδα, λόγω των πολιτικών φρονημάτων του πατέρα του, ήταν απαγορευμένο να σπουδάσει.
Στα 65 χρόνια που ακολούθησαν ο Γαβράς γύρισε περισσότερες από 20 ταινίες, συνεργάστηκε με σημαντικούς συγγραφείς, σεναριογράφους, ηθοποιούς, μουσικούς, φωτογράφους και τεχνικούς του κινηματογράφου, γνώρισε και συνομίλησε με τους σπουδαιότερους πολιτικούς της εποχής του. Σκηνοθέτης και σεναριογράφος, με τολμηρό πολιτικό λόγο και παγκόσμια αναγνώριση, τιμήθηκε με τα μεγαλύτερα βραβεία κινηματογράφου: Όσκαρ, Χρυσό Φοίνικα Φεστιβάλ Καννών, Χρυσή Αρκτο Φεστιβάλ Βερολίνου, Μεγάλο Βραβείο Ακαδημίας Γαλλικού Κινηματογράφου, Βραβεία στα Φεστιβάλ Μόσχας και Τορόντο, Βραβεία Έντγκαρ Αλλαν Πόε, Σεζάρ, Λυμιέρ κ.ά.
Στην Αυτοβιογραφία του Γαβρά ο αναγνώστης δεν παρακολουθεί απλώς το άκρως ενδιαφέρον και συχνά περιπετειώδες παρασκήνιο των ταινιών του, αλλά και την οδυσσειακή πορεία ενός ανθρώπου που ξεκίνησε από κάποια ελληνική φτωχογειτονιά για να διανύσει έναν ανηφορικό αλλά λαμπρό δημιουργικό δρόμο.

Είδατε πρόσφατα
-
ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ
Περισσότερα -
ΜΠΛΟΥΖΑ NIKE LS RUGBY TOP STRIPED ΜΑΥΡΟ/ΑΣΠΡΟ...
Περισσότερα -
ΠΕΔΙΛΑ KICKERS PLANE 694880 ΣΚΟΥΡΟ ΜΠΛΕ/ΠΡΑΣΙ...
Περισσότερα -
JEANS ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ LEVI'S CLASSIC NOS REGULAR FI...
Περισσότερα -
ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ
Περισσότερα -
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΑΥΜΑ
Περισσότερα -
BERSERK DELUXE VOLUME 10 HC
Περισσότερα -
ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ
Περισσότερα -
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΕΥΧΟΣ Β
Περισσότερα -
BOXER MINERVA SOCCER ΛΕΥΚΟ-ΡΟΥΑ 2ΤΜΧ (98ΕΚ.)-...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |