2ΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΜΟΣ Γ 108152019

Παράδοση σε 4-6 μέρες

Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ είχε πει για τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο ότι ήταν ένας πόλεμος που δεν έπρεπε να γίνει. Τούτο το βιβλίο γράφτηκε με τη φιλοδοξία να βοηθήσει ώστε άλλος τέτοιος πόλεμος να μην... ξαναγίνει. Να μην επανέλθει η ανθρωπότητα σε ανάλογη κατάσταση παραφροσύνης.
Ο Β Παγκόσμιος Πόλεμος υπήρξε η πιο εξωφρενική και συνάμα τραγική περιπέτεια του ανθρώπινου βίου. Ποτέ άλλοτε τόση ευφυΐα πολιτική, στρατιωτική και επιστημονική, τόση γενναιότητα και τόση ποσότητα έμψυχου και υλικού δυναμικού δεν χρησιμοποιήθηκαν για να "γραφτεί" αυτό το Έπος της Καταστροφής.
"Το πάθος για συμφέρον έγινε συμφορά". Μια συμφορά που από ποικίλους δρόμους και με ποικίλους τρόπους προεκτείνεται έως τη δική μας εποχή. Για ν ανακοπεί η προέκταση αυτή δεν αρκεί η θραυσματική αλλά η πλήρης γνώση των γεγονότων. Γι αυτό δίνουμε τα γεγονότα ab ovo και ad finem. Απ αρχής μέχρι τέλους και σε όλη την έκταση του πλανήτη. Στο βιβλίο όμως αυτό δεν πλεονάζει το γεγονός, πλεονάζει ο στοχασμός, η επισήμανση αιτίων, αφορμών και συνεπειών. Ο συγγραφέας, παιδί του μεγάλου εκείνου πολέμου, εξαίρει τον ηρωισμό αλλά δεν τον ιδεαλίζει. Με το βιβλίο τούτο, παρότι βιβλίο πολέμου, προβάλλει τον ηρωισμό της ειρήνης. Δεν προσφέρει ερεθίσματα ή προσχήματα για νέους πολέμους.

Εκδότης : | ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΩΝ |
Σελίδες : | 456 |
ISBN : | 978-960-8411-46-3 |
Σχήμα : | 17Χ24 |
Μήνας έκδοσης : | Δεκέμβριος |
Έτος έκδοσης : | 2017 |

Είδατε πρόσφατα
-
2ΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΜΟΣ Γ
Περισσότερα -
ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Περισσότερα -
RABBIDS INVASION ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΝΕΛΙΑ
Περισσότερα -
Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΔΑΙΩΝ
Περισσότερα -
Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ
Περισσότερα -
ΚΙΛΚΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
Περισσότερα -
ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ ΤΗΝ ΤΙΝΚΕΡ ΜΠΕΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΙΛΕΣ ΤΗΣ 1
Περισσότερα -
100+1 ΤΑΙΝΙΕΣ
Περισσότερα -
Η ΠΕΜΠΤΗ ΔΕΚΑΔΑ ΤΩΝ ΚΑΝΤΟ
Περισσότερα -
LINGUA ITALIANA ESERCIZI VOC
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |