ΟΙ ΜΑΓΕΜΕΝΕΣ-ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΑΣΗΜΙΑ 108149472
Εξαντλημένο
ΟΙ ΜΑΓΕΜΕΝΕΣ
Στο βιβλίο υπάρχει τυπωμένο ένα qr code με πλούσιο πραγματολογικό υλικό για το ιστορικό υπόβαθρο της αφήγησης.
Θεσσαλονίκη, στα βάθη των αιώνων: Μια βασίλισσα ερωτευμένη παράφορα με τον Μεγαλέξανδρο τρέχει μες στη νύχτα να συναντήσει τον εραστή της. Τα μάγια του απατημένου συζύγου της όμως θα μαρμαρώσουν αυτή και τη συνοδεία της. Οι μορφές τους θα μείνουν για πάντα στη Στοά των Ειδώλων.
Περίπου χίλια οχτακόσια χρόνια αργότερα, στην ίδια πόλη, που οι κάτοικοί της λατρεύουν τρεις θεούς και μιλάνε αμέτρητες γλώσσες, ο παλαιογράφος Εμμανουέλ Μιλλέρ επιχειρεί, με τη συγκατάθεση του Σουλτάνου, να ξεριζώσει το αρχαίο μνημείο των "Μαγεμένων" και να τις πάει στη Γαλλία, να κοσμήσουν τα ανάκτορα και τα σπίτια των ευγενών.
Στην προσπάθειά του όμως αυτή, θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια χούφτα ξεχωριστούς ανθρώπους: Τη Χάννα και τον Νικόλα, δυο ερωτευμένα παιδιά, που αγωνίζονται για τη ματαίωση της αρπαγής του μνημείου, ενώ παλεύουν για το δικαίωμά τους στην αγάπη. Τον γλύπτη Αλέξανδρο Δημητριάδη, που εμπνέεται από τους νεαρούς του φίλους, και ρίχνεται στη μάχη με αυτοθυσία. Και τον Νταβίντ εφέντη, τον αρχαιολάτρη Εβραίο, που δίνει τον δικό του αγώνα ενάντια στην εποχή, τη φυλή του και την κοινωνία, προσπαθώντας να κρατήσει κοντά τους τις "Μαγεμένες" και να αποτρέψει την επανάληψη μελλοντικών διωγμών.
Μια σαγηνευτική ιστορία, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, που σκαλίζεται με έρωτα και αίμα στα βυζαντινά τείχη, στα υγρά λιθόστρωτα, στις συναγωγές, στα παζάρια και στα γεμάτα θρύλους και ατμούς χαμάμ της Σαλονίκης.
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΑΣΗΜΙΑ
Η τελευταία πράξη στο δράμα του ξεριζωμού του Έλμερ και της Σεβαστής καθώς και του καταδικασμένου έρωτά τους πλέον εκτυλίσσεται μακριά από την Καππαδοκία, στην Ελλάδα που υποδέχεται το κύμα των προσφύγων μετά τη συνθήκη της Λωζάννης. Παράλληλα οι αναγνώστες παρακολουθούν την περιπλάνηση του Ομέρ, ενός μουσουλμάνου της Δυτικής Μακεδονίας, που αντίστροφα βρέθηκε επίσης με την ανταλλαγή πληθυσμών, στην Καππαδοκία.
Η έννοια της πατρίδας, της ταυτότητας και η επιδίωξη της προσωπικής ευτυχίας συνθλίβονται στα γρανάζια της Ιστορίας, σε ένα επικό μυθιστόρημα που φωτίζει τα γεγονότα του παρόντος.
| Εκδότης : | ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ |
| ISBN : | 978-618-03-1664-3 |
| Σχήμα : | 14Χ20,5 |
| Σειρά : | ΚΑΣΕΤΙΝΑ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ |
| Μήνας έκδοσης : | Ιούνιος |
| Έτος έκδοσης : | 2018 |
Είδατε πρόσφατα
-
ΟΙ ΜΑΓΕΜΕΝΕΣ-ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΑΣΗΜΙΑ
Περισσότερα -
ΔΕΡΜΑΤΙΝΟ ΜΠΟΤΑΚΙ ΜΠΕΜΠΕ KICKERS BONO NUBUCK ...
Περισσότερα -
ΜΗ ΓΡΑΜΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΥ PLL
Περισσότερα -
ΕΝΑΣ ΤΡΕΛΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ
Περισσότερα -
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΑΤΑΣ GLEE FEATHER FANTASY ΜΕ CATNIP...
Περισσότερα -
ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΝ
Περισσότερα -
ΣΑΜΑΡΑΚΙ GLEE NORWEGIAN BEIGE XL (62/75-98CM)
Περισσότερα -
ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΓΑΤΑΣ VITAKRAFT POESIE ΠΑΤΕ ΤΕΡΙΝΑ Κ...
Περισσότερα -
ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΚΟΥΝΕΛΙΑ ΝΑΝΟΥΣ DELI NATURE RODELIC...
Περισσότερα -
Ο ΜΙΜΗΣ Ο ΠΑΤΟΥΣΑΣ
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |


