ΠΟΙΗΜΑΤΑ 108133713

Παράδοση σε 2-3 μέρες

Γραμμένα στις δεκαετίες του '30 και του '40, τα ποιήματα αυτά συμπληρώνουν το σώμα και το πρόσωπο του Αντώνη Σαμαράκη, που επέζησε μέσα από όλους τους τρόμους, όλα τα πάθη και όλα τα εύθραυστα θαύματα.
Η μετατόπιση του Σαμαράκη από την ποίηση στην πεζογραφία ίσως φαίνεται ριζοσπαστική, αλλά μέσα από ρήξεις και ασυνέχειες συναρμολογείται υπογείως η ακεραιότητα, και μια ευάλωτη (όσο η σάρκα) συνέχεια του σώματος έργου.
Ο Σαμαράκης, ως έφηβος, και ως νέος άνδρας, στιχουργεί στα σκοτεινά (ο πόλεμος, η Κατοχή) και υποψιάζεται, όλο και πιο ευκρινώς, τον πεζογράφο εαυτό του, αυτόν που κυοφορείται στις διαδρομές των ανέμων, και τελετουργεί τα εμβληματικά θέματα και τις πιο προσωπικές αγωνίες του μέσα στην πύκνωση της ποιήσεως.
Αυτό που θα ονομάσουμε ποιητική της ταπεινής ζωής, δηλαδή το καθ' ημέρα που αγιάζεται στην πεζογραφία του Σαμαράκη, και αυτό που ξέρουμε ως ποιητική της εξέγερσης, στοιχείο που σφραγίζει τα κατοπινά, πεζά έργα του συγγραφέα μας, λάμπουν ήδη στα ποιήματα της πρώιμης δημιουργικής του περιόδου.

Είδατε πρόσφατα
-
ΠΟΙΗΜΑΤΑ
Περισσότερα -
ΒΡΑΧΙΟΛΙ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ SWAROVSKI
Περισσότερα -
ΜΥΛΟΣ ΑΛΕΣΗΣ ΚΑΦΕ CECOTEC CEC-01502
Περισσότερα -
Η ΔΡΑΧΜΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ
Περισσότερα -
ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ
Περισσότερα -
ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΤΗΤΑΣ...
Περισσότερα -
ΑΣΤΕΙΡΕΥΤΑ ΟΝΕΙΡΑ
Περισσότερα -
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ JURO PRO IBIZA
Περισσότερα -
PIONEER X-HM50-K HI-FI BLACK
Περισσότερα -
SOLDIER OF FORTUNE PAYBACK
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |