ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΑΡΩΜΑΤΩΝ 108129071
Εξαντλημένο
Με το που γυρίζει από τα μακρινά ξένα ο Κωσταντίνος Ντούλας ξορκίζεται να εκτελέσει την τελευταία επιθυμία του νεκρού πατέρα του. Πριν από μερικά χρόνια οι τρεις αδερφές του είχαν θυσιαστεί για να στεριώσουν τρία ονομαστά γεφύρια: του Δούναβη, του Ευφράτη και της 'Αρτας. Ο πατέρας του δεν θα βρει αναπαμό, αν ο Κωσταντίνος δεν πάει στα τρία γεφύρια για να φέρει από εκεί λίγο ασβέστη και λίγο χώμα.
Ο δρόμος του απ' την Ήπειρο ως τη Μεσοποταμία και τις παραδουνάβιες χώρες είναι στρωμένος με περιπέτειες και κινδύνους. Πειρατές, δουλέμποροι, θεομπαίχτες καλόγεροι, αιχμαλωσίες, καμηλιέρηδες, περιστασιακοί έρωτες, ληστές, βεδουίνοι, ιεροφάντες, σύντομες μα βαθιές φιλίες, μάγοι, φοβισμένα στόματα, αδυσώπητες αναμετρήσεις, δερβίσηδες, ανατολίτικη λαγνεία, σκοτεινές ιεροτελεστίες, τεκέδες, απαγωγές, αφιλόξενες στέπες και μέσα σ' όλα μια αγάπη αναμμένο κάρβουνο κάτω απ’ τη στάχτη.
Ακόμα όμως κι αν καταφέρει να γλιτώσει και γυρίσει πίσω στη μικρή πατρίδα του, τον περιμένουν ο δήμιος για ένα έγκλημα που διαπράχτηκε τη μέρα της αναχώρησής του, ο προδότης της παιδικής φιλίας, η μάνα στην άκρη του γκρεμού κι η αρραβωνιαστικιά του ριγμένη ανάμεσα σε σφυρί και αμόνι.
Είδατε πρόσφατα
-
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΑΡΩΜΑΤΩΝ
Περισσότερα -
Η ΜΠΛΕ ΒΑΡΚΟΥΛΑ
Περισσότερα -
ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΟΥΝ ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ
Περισσότερα -
Ο ΑΔΕΞΙΟΣ ΔΙΠΛΟΔΟΚΟΣ
Περισσότερα -
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΩΝ
Περισσότερα -
ΑΝΤΙΟ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΑΚΟΜΗ ΖΩ
Περισσότερα -
ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ-ΦΕΒΡΟ...
Περισσότερα -
ΣΕΤ ΣΕΝΤΟΝΙΑ ΗΜΙΔΙΠΛΑ KENTIA LOFT MALA 01 ΜΠΛ...
Περισσότερα -
ΣΕΤ ΣΕΝΤΟΝΙΑ ΜΟΝΑ ΜΟΝΑ FLASH 18
Περισσότερα -
ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΟΥ-ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |


