ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΔΑΞΩ ΤΗΝ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ; 108120352
Παράδοση σε 4-6 μέρες
Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΕΙΜΕΝΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ
Η Περίληψη αποτελεί μια ιδιαιτέρως πολυσύνθετη γνωστική διαδικασία, η οποία απαιτεί ανώτερες νοητικές λειτουργίες, ζητούμενα του Σχολικού Εγγραμματισμού σύμφωνα με σύγχρονες επιστημονικές παραδοχές.
Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση η Περίληψη ως διδακτικό εργαλείο αξιολόγησης της Aναγνωστικής Kατανόησης αλλά και ως διαδικασία Παραγωγής Γραπτού Λόγου συχνά δημιουργεί αμηχανία τόσο στους μαθητές όσο και στους εκπαιδευτικούς εξαιτίας παραγόντων οι οποίοι συνοψίζονται στην πολυπλοκότητά της, ως γνωστικό αντικείμενο, αλλά και σε μεθοδολογικά διδακτικά ζητήματα που αφορούν τις συνιστώσες της.
Το σύγγραμμα αυτό αποτελεί μια διδακτική πρόταση για την Περίληψη στο Δημοτικό Σχολείο. Η πειραματική εφαρμογή του μεθοδολογικού εργαλείου που προτείνουμε πραγματοποιήθηκε σε μαθητές της Ε΄ τάξης ενώ βασικό επιστημονικό έρεισμα στον σχεδιασμό και την εφαρμογή του αποτέλεσαν οι θεωρητικές παραδοχές της Κειμενοκεντρικής Προσέγγισης του Γραπτού Λόγου και Κειμενοκεντρικά Διαδικαστικά Διδακτικά Μοντέλα Κατανόησης και Παραγωγής του Γραπτού Λόγου. Τα ευρήματα της πειραματικής εφαρμογής είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά για την καλλιέργεια γνωστικών, γλωσσικών, κειμενικών και μεταγνωστικών δεξιοτήτων που συνδέονται άμεσα με την εξαγωγή περιληπτικών κειμένων.
| Εκδότης : | ΓΡΗΓΟΡΗ |
| Σελίδες : | 232 |
| ISBN : | 978-960-333-858-1 |
| Σχήμα : | 17Χ24 |
| Μήνας έκδοσης : | Σεπτέμβριος |
| Έτος έκδοσης : | 2014 |
Είδατε πρόσφατα
-
ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΔΑΞΩ ΤΗΝ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ...
Περισσότερα -
Ο ΛΥΚΟΣ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ
Περισσότερα -
ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΕΛΛΗΝΙ...
Περισσότερα -
ΤΟ ΑΠΙΘΑΝΟ ΒΙΒΛΙΟΜΠΛΟΚ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
Περισσότερα -
ΚΗΠΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ
Περισσότερα -
MONSTER HIGH ΒΙΒΛΙΟ 2 ΦΙΛΕΣ ΣΕ ΤΡΕΛΑ ΚΕΦΙΑ
Περισσότερα -
ΤΟ ΣΟΥΤ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Περισσότερα -
Η ΚΥΡΙΑ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ
Περισσότερα -
SOCIAL CONTACTS
Περισσότερα -
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |


