ΔΕΚΑ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΙΝΤΕΡΜΕΤΖΟ 108104814
Εξαντλημένο
«Όταν έβλεπα το σήμα του αρχηγού του ελληνικού στρατού ν ανεμίζει έξω από ένα πρόχειρα επισκευασμένο παλιόσπιτο στον Τύρναβο, δε φανταζόμουν με τίποτα ότι ύστερα από είκοσι μόλις μέρες θα το έβλεπα να μπαίνει θριαμβευτικά στη Θεσσαλονίκη».
Μ αυτά τα λόγια περιγράφει τη συγκίνησή του τον Οκτώβρη του 1912 ο δημοσιογράφος Νίκος Στανής, που ακολουθεί τον ελληνικό στρατό ως πολεμικός ανταποκριτής στις εξορμήσεις των Βαλκανικών Πολέμων.
Την ίδια ώρα, ο γιος του Γιάννης, λοχαγός στο Σύνταγμα Κρητικής Χωροφυλακής, πολεμάει στην πρώτη γραμμή.
Έξι εβδομάδες κράτησε ο Πρώτος Βαλκανικός Πόλεμος. Ο Δεύτερος ακόμα λιγότερο, κάτι παραπάνω από ένα μήνα. Ανάμεσά τους, μεσολάβησε ένα αιματηρό ιντερμέτζο: η δολοφονία του βασιλιά Γεωργίου Α' στη Θεσσαλονίκη.
Τα γεγονότα αυτών των Δέκα Εβδομάδων κι εκείνου του θλιβερού Ιντερμέτζου περιγράφουν πατέρας και γιος, δημοσιογράφος και στρατιωτικός, που τα ζουν μέρα με την ημέρα, σε πεδία μαχών, διπλωματικές περιπέτειες, καταγώγια και σαλόνια. Πριν από εκατό ακριβώς χρόνια. Σ' εκείνους τους πολέμους που διπλασίασαν την Ελλάδα σε έκταση, πληθυσμό και πλούτο και την έκαναν δύναμη υπολογίσιμη στην Ευρώπη. Τότε.
Είδατε πρόσφατα
-
ΔΕΚΑ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΙΝΤΕΡΜΕΤΖΟ
Περισσότερα -
ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΩΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ
Περισσότερα -
ΒΕΝΤΕΤΑ ΨΙΘΥΡΟΙ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ
Περισσότερα -
ΑΠΟΒΑΡΟ ΠΟΙΗΜΑΤΑ 1987-1996
Περισσότερα -
ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
Περισσότερα -
Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ-ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΜΕ ΣΠΙΡΑΛ
Περισσότερα -
ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΗΜΑ
Περισσότερα -
ΣΕΝΤΟΝΙ ΥΠΕΡΔΙΠΛΟ DAS HOME CASUAL 967 ΓΚΡΙ 2...
Περισσότερα -
ASPEKTE NEU C1 ARBEITSBUCH (+ CD)
Περισσότερα -
ΟΣΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ, ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΑΓ...
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |


