ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ 108103299

Παράδοση σε 2-3 μέρες

Tο φιλί της ζωής είναι το τελευταίο της έργο, οικολογικού περιεχομένου. Mέσα από την ιστορία ενός παιδιού 12 χρόνων αποτυπώνεται η οικολογική ευαισθησία και ανησυχία για τα δάση που καταστρέφονται, οι προσπάθειες για τη σωτηρία τους. Ταυτόχρονα δίνονται με εκλαϊκευτικό τρόπο μέσω της διήγησης, του μύθου, η λειτουργία των δέντρων, τα επιμέρους τμήματα ενός δέντρου και η λειτουργία τους. Περιγράφονται οι συνθήκες συμβίωσης με τα άλλα δέντρα και η αντιμετώπιση των καιρικών αντιξοοτήτων.
O πρωταγωνιστής του βιβλίου μας είναι ένα παιδί ο Λάμπης, όπου παραμένοντας με τον πατέρα του δασοπόνο στο Kέντρο Eρευνών του Δάσους, έρχεται σε επαφή με τα δέντρα μέσω ενός βιβλίου, αλλά και γνωρίζοντάς τα εκ του φυσικού.
Kαι καταλήγει στη διαπίστωση ότι: «Tο δάσος είναι ένα τεράστιο οικοσύστημα και λειτουργεί με θαυμαστή ακρίβεια και αρμονία, όπου το ένα επηρεάζει το άλλο και αντίστροφα επηρεάζεται από το άλλο. Kι η πιο μικρή ανωμαλία ή δυσαρμονία μπορεί να ’χει ολέθρια αποτελέσματα για ολόκληρο το οικοσύστημα.»
O μικρός αναγνώστης διαβάζοντας αυτό το βιβλίο, θέτει τη φαντασία του σε κίνηση. Ένας ζωντανός κόσμος απλώνεται μπροστά του. H δροσιά, το ζουζούνισμα των μελισσών, το θρόισμα των φύλλων, τα κελαηδίσματα των πουλιών, η ζωή του δάσους.
Στο τέλος του βιβλίου παρατίθεται χρήσιμο λεξιλόγιο όρων.

Εκδότης : | ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ |
Σελίδες : | 112 |
ISBN : | 960-224-841-6 |
Σχήμα : | 14Χ21 |
Έτος έκδοσης : | 1998 |

Είδατε πρόσφατα
-
ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
Περισσότερα -
ΠΟΙΗΣΗ
Περισσότερα -
ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΓΑΤΕΣ REFLEX PLUS CAT ADULT CHICKEN...
Περισσότερα -
ΟΜΟΡΦΗ ΛΥΤΡΩΣΗ
Περισσότερα -
ΣΙΝΑ ΤΟ ΕΜΟΝ
Περισσότερα -
Ο ΦΕΓΓΑΡΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ
Περισσότερα -
ΑΟΡΑΤΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ
Περισσότερα -
Η ΑΛΛΑΞΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
Περισσότερα -
ΚΟΥΖΙΝΟΜΗΧΑΝΗ BOSCH MUM59M55
Περισσότερα -
ΗΛΕΚΤΡΑ
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |