ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΝΔΙΕΣ 108096834
Παράδοση σε 4-6 μέρες
Τα παραμύθια στις Ινδίες δεν ξεχωρίζουν την εξιστόρηση από το μύθο, την πραγματικότητα από την ποίηση. Για τους λαούς των Ινδιών δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στους τρεις κόσμους - των Θεών, των ανθρώπων και των δαιμόνων - και τα παραμύθια δεν διακρίνονται από τους μύθους ή από τις αφηγήσεις για ζώα.
Σύμφωνα με τη διδασκαλία για την περιπλάνηση της ψυχής, η ίδια ύπαρξη μπορεί να εμφανιστεί σε φυτά, σε ζώα, σε ανθρώπους, σε δαίμονες, και σε θεότητες. Ο πραγματικός, με τη δική μας ευρωπαϊκή έννοια, και ο μη πραγματικός κόσμος είναι αξεδιάλυτα συνδεδεμένοι μεταξύ τους.
Τα παραμύθια μπορούμε να τα ταξινομήσουμε, σύμφωνα με τους τρεις ινδικούς σκοπούς της ζωής, σε διδακτικά, θρησκευτικά και ερωτικά. Σε αυτά τα τελευταία η διαφορά ανάμεσα στην ανατολική και την ευρωπαϊκή κουλτούρα είναι ακόμη πιο εμφανής. Η απουσία προκατάληψης των Ινδών στα ερωτικά θέματα οδήγησε στη δημιουργία παραμυθιών που θυμίζουν έντονα με την τόλμη τους τις διηγήσεις από τις Χίλιες και μια νύχτες.
| Εκδότης : | ΑΠΟΠΕΙΡΑ |
| Σελίδες : | 231 |
| ISBN : | 960-7034-75-9 |
| Σχήμα : | 13Χ20,5 |
| Σειρά : | ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ |
| Έτος έκδοσης : | 1995 |
Είδατε πρόσφατα
-
ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΝΔΙΕΣ
Περισσότερα -
ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΥΠΟ ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΜΟΣ Β
Περισσότερα -
ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΡΟΒΙΝΣΟΝΕΣ-ΣΤΗΝ ΕΞΟΧΗ
Περισσότερα -
Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΣΤΗ ΣΙΚΑΛΗ
Περισσότερα -
SENCOR ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΙΕΣΟΜΕΤΡΟ ΜΠΡΑΤΣΟΥ SBP 1150WH
Περισσότερα -
ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΝΟΣ
Περισσότερα -
ΕΡΑΣΤΕΣ
Περισσότερα -
ΑΛΥΣΙΔΑ ΟΝΕΙΡΩΝ
Περισσότερα -
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΥΡΙΕ MOZART
Περισσότερα -
ΤΟ ΜΟΥΓΓΟΧΩΡΙ
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |


