ΠΑΡΑΛΛΑΞ ΓΙΑ ΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ
Η λέξη ''σύμμεικτα'' είναι μια παλιά λέξη της λογιοσύνης που περιγράφει με ακρίβεια τη συνύπαρξη στην ίδια έκδοση κειμένων διαφορετικών ως προς το είδος, το ύφος, το περιεχόμενο και το χρόνο.
Η λέξη ''παραλλάξ'' δηλώνει το περίεργο καθεστώς αυτών των κειμένων στον τρόπο που διαδέχονται το ένα το άλλο και στην παράξενη συνομιλία που αναπτύσσεται, καθώς έχουν ανασυρθεί από το αρχικό τους περιβάλλον για να ενταχθούν στο καινούργιο. Πρόκειται τώρα πια για άλλη δυνατότητα ανάγνωσης, αφού προτείνεται διαφορετική προοπτική και αλλότροπος συσχετισμός για κείμενα που ήδη έχουν την ξεχωριστή διαδρομή τους στο παρελθόν.
Οι άξονες της παρούσας σύμμεικτης παραλλαγής είναι δύο: η ''λογοτεχνία'' και η ''γλώσσα'', με ελάχιστες εξαιρέσεις προς άλλες κατευθύνσεις. Ο αναγνώστης μπορεί να διαβάσει το βιβλίο αποσπασματικά, επιλέγοντας κατά την κρίση και τη διάθεσή του, ή να ακολουθήσει τις θεματικές ενότητες που προτείνει ο συγγραφέας. Και στις δύο περιπτώσεις όμως δεν πρέπει να αφήσει από το νου του τη λέξη ''παραλλάξ''. Αυτή κρύβει το μυστικό για την απόφαση να επιστρέψουν τα κείμενα στον δημόσιο χώρο με άλλο ένδυμα.

Εκδότης : | ΨΥΧΟΓΙΟΣ |
Σελίδες : | 328 |
ISBN : | 978-960-274-668-4 |
Σειρά : | ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ |
Έτος έκδοσης : | 2002 |

Είδατε πρόσφατα
-
ΠΑΡΑΛΛΑΞ
Περισσότερα -
PYRAMID STRANGER THINGS - COFFEE AND CONTEMPL...
Περισσότερα -
ΠΟΡΤΟΦΟΛΑΚΙ ΒΕΝΖΙ ΒΖ5303 ΦΛΑΜΙΓΚΟ
Περισσότερα -
ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Περισσότερα -
ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
Περισσότερα -
ΑΝΑΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΙΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ
Περισσότερα -
THE GREEK WORLD A SHORT HISTORY
Περισσότερα -
ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ
Περισσότερα -
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Περισσότερα -
ΣΟΡΤΣ BENETTON BASIC BABY JEANS ΜΠΛΕ ΑΝΟΙΚΤΟ
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |