ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΑ ΤΗ GENOVA 108092053

Παράδοση σε 4-6 μέρες

Το δεύτερο ποιητικό βιβλίο του Ευριπίδη Γαραντούδη (προηγήθηκε το Μεθεόρτιο ή Lyrica. Ποίημα σε 33 μέρη, Αθήνα, Εκδόσεις Καστανιώτη 2009) περιλαμβάνει 62 ποιήματα κατανεμημένα σε 5 συνθετικές ενότητες: «Δέκαθλο», «Ο γύρος του θριάμβου», «Μ (έπταθλο)», «Ψάμμυθος» και «Ιντερμέδια».
Το βιβλίο διακρίνεται από την πολυθεματικότητα (αρκετά ποιήματα συνεχίζουν τη γραμμή της λυρικής ερωτικής ποίησης που ξεκίνησε με το Μεθεόρτιο ή Lyrica, ενώ άλλα δοκιμάζουν μια έκφραση πιο εσωστρεφή και αφαιρετική) και την πολυμορφία του (η μορφή των ποιημάτων κυμαίνεται από τον αυστηρά έμμετρο στίχο σε σονέτα μέχρι τα πεζόμορφα ποιήματα).
Η κεντρική ενότητα του βιβλίου «Ψάμμυθος» (με 37 ποιήματα) έχει ως θέμα την ανάκληση της παιδικής ηλικίας από τη σκοπιά του ενήλικου ατόμου. Όπως και στο προηγούμενο βιβλίο του, ο Γαραντούδης αναπτύσσει τη διαλογική, συχνά ειρωνική, σχέση με κορυφαίους σταθμούς της νεότερης ελληνικής ποιητικής παράδοσης.

Είδατε πρόσφατα
-
ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΑ ΤΗ GENOVA
Περισσότερα -
ΞΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ BLAUPUNKT MSR501
Περισσότερα -
Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΤΡΙΚΥΜΙΑ
Περισσότερα -
OWN IT! COMBO B 4 STUDENTS BOOK & WORKBOOK
Περισσότερα -
ΠΙΕΣΟΜΕΤΡΟ ΜΠΡΑΤΣΟΥ HIMED 4050 ARM TYPE PRESS...
Περισσότερα -
ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΑΔΗ
Περισσότερα -
ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΕΣΤ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Γ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΕΡΟΣ 2
Περισσότερα -
ΜΠΟΤΕΣ KICKERS GOZ 947280 ΜΑΥΡΟ (EU:37)
Περισσότερα -
LA CONFIDENTIAL /PENGLISH 5
Περισσότερα -
ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |