ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 108091071

Εξαντλημένο
Πολλά από τα εκτιθέμενα σε σχέση προς τις ενέργειές μου και παρεμβάσεις μου, ως Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, καθώς και πολλά από τα παρεμβαλλόμενα σχόλια, αποτελούν απάντηση και στις παντός είδους εναντίον μου βάναυσες και άδικες επιθέσεις και ύβρεις που δέχθηκα, στις οποίες απέφευγα, όσο ήμουν εν ενεργεία, να απαντήσω εκ λόγων δεοντολογίας και σεβασμού προς το λειτούργημα που ασκούσα. Επιθέσεις που, βεβαίως, δεν οφείλονταν μόνο στα οξυμένα πολιτικά πάθη και στη συνεχή προσπάθεια κάποιων, ιδίως πολιτικών, να απαξιώνουν τη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της, με στόχο τα πολιτικά οφέλη, αδιαφορώντας αν, με την πτώση του δένδρου που πριόνιζαν και στο οποίο και αυτοί κάθονταν, θα τσακίζονταν και οι ίδιοι. Οφείλονταν και στο γεγονός ότι, όπως σε όλη την μέχρι τότε δικαστική μου πορεία έτσι και όταν το 2006 η τότε Κυβέρνηση με επέλεξε στη θέση του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, δεν προσπάθησα να είμαι ευχάριστος και αρεστός. Θέλησα, ως υπηρέτης της Δικαιοσύνης αλλά και των πολιτών, να είμαι χρήσιμος και ωφέλιμος για τους πολίτες και την κοινωνία.
Αυτός ήταν ο λόγος που δεν δίσταζα να παίρνω θέσεις σε ζέοντα ζητήματα, που απασχολούσαν όχι μόνο τη Δικαιοσύνη αλλά και την κοινωνία, πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα και εν γνώσει ότι θα δεχόμουν επιθέσεις από ετερόκλητους πολιτικούς και μη παράγοντες και για λόγους άσχετους προς την ορθότητα ή μη των θέσεών μου. Αυτός ήταν ο λόγος που εναντιώθηκα στην πρακτική των δημοσίων σχέσεων και ενεργούσα πάντοτε με παρρησία δίνοντας λόγο μόνο στη συνείδησή μου.
Αυτός ήταν ο λόγος που δεν μπορούσα, γιατί δεν έπρεπε, να είμαι ένας απλός διαχειριστής της εξουσίας που μου είχε ανατεθεί. Και, τέλος, αυτός ήταν ο λόγος που, για να δικαιώσω τη διαδρομή μου στη Δικαιοσύνη και εντέλει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ανάλωσα και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου έχοντας κάνει βίωμά μου την ιδέα της Δικαιοσύνης.
Έτσι βεβαίως ενεργώντας και δρώντας δεν έπραττα κάτι το ηρωικό. Απλώς εκπλήρωνα το καθήκον μου προς τη Δικαιοσύνη και την κοινωνία αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα και τα ζητήματα με ευθύτητα, χωρίς ελιγμούς και αμφιταλαντεύσεις. 'Αλλωστε, όπως προσφυώς έχει ορισθεί, η Δικαιοσύνη είναι «η τέχνη του αγαθού και του ίσου».
Από τον πρόλογο του βιβλίου

Εκδότης : | ΑΝΤ. ΣΑΚΚΟΥΛΑΣ |
Σελίδες : | 466 |
ISBN : | 978-960-15-2480-1 |
Μήνας έκδοσης : | Ιούνιος |
Έτος έκδοσης : | 2011 |

Είδατε πρόσφατα
-
ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Περισσότερα -
SHISEIDO GINZA SET
Περισσότερα -
ΒΑΛΙΤΣΑ ΚΑΜΠΙΝΑΣ AMERICAN TOURISTER MODERN DR...
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ REEBOK SMASH EDGE S ΠΡΑΣΙΝΟ (USA:8.5...
Περισσότερα -
ΠΟΔΗΛΑΤΟ ORIENT NOVUS 26'' ΚΟΚΚΙΝΟ
Περισσότερα -
ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ ADIDAS PERFORMANCE F10 TRX TF ΜΩΒ (U...
Περισσότερα -
ΜΠΛΟΥΖΑ MAYORAL 4006 ΣΚΟΥΡΟ ΓΚΡΙ (122 CM)(7 Ε...
Περισσότερα -
ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ADIDAS PERFORMANCE ESSENTIALS LINEA...
Περισσότερα -
ΜΠΑΛΑΡΙΝΕΣ CAMPER TWINS K800486-003 ΛΕΥΚΟ
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |