ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΟΥΣΙΩΝ 108082126

Παράδοση σε 4-6 μέρες

ΣΩΣΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η ΛΑΘΟΣ ΕΡΩΤΗΣΗ;
''Αν οι σημερινές οικονομικές ανισότητες διορθώνονταν, δεν θα λύνονταν αυτομάτως τα σχετικά προβλήματα, αλλά πιθανότατα η κατάσταση θα βελτιωνόταν. Ως τότε η κοκαΐνη και η ηρωίνη θα σπέρνουν αναπόφευκτα την εκδίκησή τους στους δρόμους της Δύσης''.
Αυτή η κατακλείδα του Griffith Edwards, ο οποίος θεωρείται αυθεντία στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, φανερώνει την οπτική γωνία με την οποία αντιμετωπίζει το ζήτημα της χρήσης ουσιών.
Το βιβλίο αυτό, το δέκατο τρίτο στη σειρά ''Ο άνθρωπος και ο κόσμος του'' αποτελεί μια συναρπαστική περιήγηση στο θέμα των ουσιών παγκοσμίως, καθώς και στην αμφίθυμη σχέση μας με όλες αυτές: από το αλκοόλ μέχρι τις αμφεταμίνες, από την κάνναβη μέχρι το κρακ, από την ηρωίνη μέχρι το βάλιουμ.
Ο συγγραφέας μάς αποκαλύπτει την ιστορία, την κουλτούρα και τη γλώσσα που κρύβεται πίσω από κάθε ουσία, καθώς και τις σωματικές και ψυχολογικές τους επιδράσεις, τις ιατρικές χρήσεις, τους δρόμους του εμπορίου, τη συμμετοχή των μεγάλων συμφερόντων και το πολυκύμαντο πεδίο του ελέγχου και της νομοθεσίας.
Οι ουσίες μπορούν να ληφθούν με ένεση, από τη μύτη, με κάπνισμα ή από το στόμα. Είναι σε θέση να οξύνουν τη διέγερση ή να απονεκρώσουν τις αισθήσεις. Πωλούνται νόμιμα από πολυεθνικές εταιρείες ή παράνομα στις γωνίες των δρόμων. Μπορούν να θεραπεύσουν, αλλά μπορούν και να σκοτώσουν.
Από αυτή τη σκοπιά ο Edwards εξετάζει ορισμένα σημαντικά ζητήματα: Ποιες ουσίες είναι οι πιο επικίνδυνες; Γιατί ορισμένοι άνθρωποι αναπτύσσουν εθισμό; Τι προκαλεί τις ''επιδημίες ουσιών''; Όπως υποστηρίζει ο Έντουαρντς, μόνον αν κατανοήσουμε πλήρως το όλο ζήτημα με τις ουσίες, θα είμαστε σε θέση να τις αντιμετωπίσουμε.
Ένα διαφωτιστικό βιβλίο που θα επηρεάσει τις μελλοντικές συζητήσεις για το ζήτημα της χρήσης ουσιών.

Εκδότης : | ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ |
Μετάφραση : | ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ |
Σελίδες : | 448 |
ISBN : | 978-960-368-470-1 |
Σειρά : | Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ |
Μήνας έκδοσης : | Ιούνιος |
Έτος έκδοσης : | 2010 |

Είδατε πρόσφατα
-
ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΟΥΣΙΩΝ
Περισσότερα -
Η ΑΝΑΡΧΙΑ
Περισσότερα -
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ Ο ΛΟΓΟΣ
Περισσότερα -
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΥΡΙΕ ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΙΛΝΤ
Περισσότερα -
ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ
Περισσότερα -
ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ ΝΑ ΧΑΝΕΙΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ
Περισσότερα -
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΟ EUROLAMP 147-46031
Περισσότερα -
OUR WORLD 2 GRAMMAR WORKBOOK - BRE 2ND ED
Περισσότερα -
ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΤΥ...
Περισσότερα -
ΣΤΑΜΑΤΙΤΙΔΑ
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |