ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ 108074591
Παράδοση σε 4-6 μέρες
ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΙΑΣ ΑΥΣΤΗΡΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Aυτό που όλοι ανεξαιρέτως οι αναγνώστες του βιβλίου θα βιώσουν είναι η συγκίνηση που δημιουργείται από ένα σύνθετο αλλά ιδιαίτερα ευφρόσυνο αίσθημα. Πρώτον, πως η φυσική επιστήμη δεν αποτελεί το μυστηριώδες εκείνο κατασκεύασμα που μόνο λίγοι έχουν το προνόμιο να καταλάβουν, και μάλιστα μετά από ιδιαίτερα επίπονες σπουδές. Δεύτερον, πως η σύγχρονη φυσική επιστήμη αποτελεί έργο όχι λίγων στενά εξειδικευμένων επιστημόνων, αλλά ιστορικό και πολιτισμικό αποτέλεσμα, το οποίο, άμεσα ή έμμεσα, στηρίχθηκε και, παρά τα φαινόμενα, συνεχίζει να στηρίζεται σε όλες, λίγο-πολύ, τις διαστάσεις του πολιτισμού. Τρίτον, πως αυτό το πολιτισμικό αποτέλεσμα είναι μεν γοητευτικό και πραγματικά θαυμαστό, αλλά τα χαρακτηριστικά που το καθιστούν τέτοιο δεν το θέτουν υπεράνω κριτικής.
Η επιστήμη δεν διεκδικεί κανένα πρωτείο και κανένα ιδιαίτερο προνόμιο σε σχέση με άλλα αξιοθαύμαστα προϊόντα του πολιτισμού, γιατί η φυσική επιστήμη αφ' εαυτής δεν έχει καμία σχέση με τον επιστημονισμό. Με μια λέξη, η φυσική επιστήμη είναι έργο ανθρώπινο, έργο το οποίο, ως τέτοιο, μπορεί να καταστεί οικείο σε όλους. Με αυτήν την έννοια, το βιβλίο των Χόλτον και Μπρας συνιστά έργο πολιτισμού, έργο που μπορεί να επιφέρει σημαντικά πολιτισμικά οφέλη στους αναγνώστες που θα το διαβάσουν προσεκτικά.
| Εκδότης : | ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ε.Μ.Π |
| Σελίδες : | 768 |
| ISBN : | 960-254-604-2 |
| Σχήμα : | 21,5Χ23 |
| Έτος έκδοσης : | 2002 |
Είδατε πρόσφατα
-
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΗΣ ΦΥΣ...
Περισσότερα -
SPIRIT ANIMALS 6 ΑΝΟΔΟΣ ΚΑΙ ΠΤΩΣΗ
Περισσότερα -
CAMBRIDGE LITTLE STEPS 2 ACTIVITY BOOK 2ND ED
Περισσότερα -
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΟΝ
Περισσότερα -
Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟ...
Περισσότερα -
POWER UP 6 ACTIVITY BOOK ( + ON LINE RESOURCE...
Περισσότερα -
ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΑΞΗ
Περισσότερα -
ΟΔΗΓΟΣ ΝΕΩΤΕΡΑΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ
Περισσότερα -
Η ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΤΣΑΣ
Περισσότερα -
ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 1945
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |


