ΟΙΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ 108072966

Εξαντλημένο
Βραβείο Gourmand
Βραβείο Καλύτερης Μαγειρικής με Κρασί στον Κόσμο
Μέσα από τις 80 συνταγές του βιβλίου, κοινό χαρακτηριστικό των οποίων είναι ο πρωταγωνιστικός ρόλος του κρασιού τόσο ως συνοδευτικού όσο και ως υλικού μαγειρικής, αλλά και τις οδηγίες για το πώς και ποιο κρασί θα αξιοποιήσουμε στη μαγειρική αλλά και με ποιο συνοδεύουμε κάθε πιάτο, ξεκινά ένα ταξίδι στην κουζίνα.
Από το ποτήρι στο πιάτο λοιπόν και από το πιάτο στο ποτήρι, με τις λεπτές ισορροπίες των γεύσεων άλλοτε να αντιμάχονται και άλλοτε να συνεργάζονται.
Η πρόθεση της συγγραφέως δεν είναι να περιπλέξει αλλά να απλοποιήσει τις σχέσεις του κρασιού με το φαγητό.Η ίδια γράφει:''Τα μυστικά του κρασιού είναι πράγματι πολλά, οι κώδικές του μπορούν να αποδειχθούν αρκετά σύνθετοι. Ταυτόχρονα όμως δύο γουλιές μπορούν να σηκώσουν εύκολα την αυλαία της απόλαυσης. Ο κόσμος του κρασιού είναι αρκετά μεγάλος και έχει χώρο όχι μόνο για ειδήμονες ή αδαείς, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες, αλλά και για απλούς φίλους, θαυμαστές, ανήσυχους ερευνητές, φανατικούς οπαδούς, παθιασμένους εραστές, ακόμη και για χομπίστες''.

Εκδότης : | ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ |
Σελίδες : | 216 |
ISBN : | 978-960-442-183-1 |
Σχήμα : | 21Χ27 |
Έτος έκδοσης : | 2005 |

Είδατε πρόσφατα
-
ΟΙΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Περισσότερα -
IMAGINE 2 TESTS
Περισσότερα -
ΕΝΑ ΤΕΜΠΕΛΙΚΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ
Περισσότερα -
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
Περισσότερα -
ΜΙΚΤΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΡΕΥΝΑΣ
Περισσότερα -
ΠΥΡΑΜΙΔΑ
Περισσότερα -
ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ
Περισσότερα -
ΓΡΑΦΙΣΤΑΣ+WEB DESIGN ΤΕΥΧΟΣ 43
Περισσότερα -
ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΩ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ
Περισσότερα -
ΜΠΟΥΦΑΝ TRIXIE ΣΚΥΛΩΝ TORINO 25CM
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |