ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΜΥΡΤΙΑΣ 108071791

Εξαντλημένο
Τέσσερις φίλοι, συμμαθητές και γείτονες στην Αθήνα, φτάνουν κατακαλόκαιρο στην κατασκήνωση της Αγίας Σοφίας, έτοιμοι για περιπέτειες στην εξοχή αλλά καθόλου πρόθυμοι να στερηθούν κάποιες συνήθειες της πόλης.
Έτσι, η φύση γύρω από τη λίμνη της Τριχωνίδας τους φαίνεται μαγευτική ενώ ο Εσπερινός στο βυζαντινό μοναστήρι της Μυρτιάς μοιάζει βαρετή προοπτική. Η ξενάγηση όμως εκεί θα τους μεταφέρει με τρόπο μαγικό στη δόξα του Βυζαντίου, στις συντροφιές των περιπλανώμενων αγιογράφων της Τουρκοκρατίας, στις μάχες και στις πυρκαγιές της Γερμανικής Κατοχής.
Αλλά δεν είναι μονάχα το παρελθόν στοιχειωμένο από λεηλασίες και πυρές. Σύγχρονοι ''πειρατές'' βάζουν στο μάτι τα κειμήλια και οι τέσσερις φίλοι μέσα από ανεξερεύνητα λαγούμια θα οδηγηθούν στη λύση ενός μυστηρίου. Θα μάθουν έτσι από πρώτο χέρι να εκτιμούν τα ανεκτίμητα αλλά και να αναζητούν την περιπέτεια και τη δράση. Όχι μόνο στην οθόνη αλλά στη δική τους, την αληθινή ζωή. Ένα βιβλίο που ευαισθητοποιεί τα παιδιά στην διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Εκδότης : | ΑΚΡΙΤΑΣ |
Σελίδες : | 54 |
ISBN : | 978-960-328-347-8 |
Σχήμα : | 17Χ24 |
Μήνας έκδοσης : | Δεκέμβριος |
Έτος έκδοσης : | 2008 |

Είδατε πρόσφατα
-
ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΜΥΡΤΙΑΣ
Περισσότερα -
ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΑΓΡΙΑΣ ΦΥΣΗΣ 16
Περισσότερα -
DESIGN 2 NAILS
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |