Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΜΟΣ Β 108070394

Παράδοση σε 4-6 μέρες

Η ΠΟΛΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ 1983-1984
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που καθιστούν την αρχαία ελληνική δημοκρατία τόσο ξεχωριστή;
Ο δεύτερος τόμος της Ελληνικής ιδιαιτερότητας αφιερώνεται στη γέννηση, στη φύση και στη λειτουργία της αθηναϊκής δημοκρατίας. Ο Κορνήλιος Καστοριάδης πραγματεύεται, αναφορικά με το έργο του Θουκυδίδη και κυρίως τον Επιτάφιο, το σύστημα της άμεσης δημοκρατίας και υπογραμμίζει τη μοναδικότητά του.
Ο αναγνώστης θα βρει εδώ σημαντικές αναλύσεις με άξονα κείμενα του Σοφοκλή, του Ηροδότου, του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη και του Ρουσσώ για το ζήτημα της δουλείας, το ρόλο της τραγωδίας ως οριοθέτησης της δημοκρατίας, αλλά και για την προσωπικότητα του Σωκράτη.
Το βιβλίο περιλαμβάνει τις παραδόσεις του Κορνήλιου Καστοριάδη στην Ανώτατη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών (EHESS) κατά το ακαδημαϊκό έτος 1983-1984. Τη μετάφραση στα ελληνικά έχει κάνει η σύζυγος του Κορνήλιου Καστοριάδη, Ζωή.

Είδατε πρόσφατα
-
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΜΟΣ Β
Περισσότερα -
ΓΝΩΣΤΙΚΟΙ
Περισσότερα -
ΜΠΟΤΑΚΙ KICKERS LOWELL 739352 ΣΚΟΥΡΟ ΜΠΛΕ/ΑΣΗ...
Περισσότερα -
CROC AND THE CHOC
Περισσότερα -
ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821
Περισσότερα -
Η ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΗΣ ΕΞΙΣΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟ...
Περισσότερα -
NOUVEAU SANS FRONT 3 EXERC
Περισσότερα -
EN ANANT LA MUSIQUI 2 PREP
Περισσότερα -
ΛΕΞΙΚΟ ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣ...
Περισσότερα -
ΣΑΚ ΒΟΥΑΓΙΑΖ TROLLEY PRINCESS TRAVELLER AMALF...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |