ΜΥΡΙΖΕΙ ΑΙΜΑ 108069832
Παράδοση σε 2-3 μέρες
'Ανοιξη του 1969. Η δικτατορία της «21ης Απριλίου 1967» συμπληρώνει τον δεύτερο χρόνο της. Στις αρχές του Μαρτίου, οι Γερμανοί Χέρμαν Ντουφτ και Χανς Μπασενάουερ, 31 ετών και οι δύο, φτάνουν στην Ελλάδα δηλώνοντας πως έρχονται για τουρισμό και δουλειές. Αλλά, στη διάρκεια των επόμενων σαράντα ημερών, επιλέγοντας τυχαίους στόχους, διαπράττουν έξι ειδεχθείς φόνους και πέντε ληστείες, ενώ προκαλούν κι έναν βαρύτατο τραυματισμό.
Παρά την κινητοποίηση και την άσκηση ακραιφνούς βίας, οι διωκτικές αρχές -απασχολημένες, κυρίως, με την εξουδετέρωση κάθε αντικαθεστωτικής δραστηριότητας- αδυνατούν να φτάσουν στα ίχνη τους. Ταυτόχρονα, απαγορεύεται η σχετική δημοσιότητα ώστε να μην διαταραχθεί το κλίμα «τάξης και ασφάλειας» που επιμελώς θέλει να παρουσιάσει το καθεστώς. Έτσι, όταν τελικά γίνονται γνωστές οι λεπτομέρειες των πράξεών τους, η κοινή γνώμη μένει εμβρόντητη οι δύο Γερμανοί είναι οι πλέον «παραγωγικοί» κατά συρροή δολοφόνοι στα ελληνικά ποινικά χρονικά.
Μια πραγματική ιστορία, που ο συγγραφέας ανασυνθέτει με την ακρίβεια του ντοκουμέντου και την ένταση της μυθοπλασίας, τοιχογραφώντας παράλληλα το σκοτεινό κλίμα της εποχής και διερευνώντας τα αθέατα «υποστρώματα» της εγκληματικής συμπεριφοράς.
Είδατε πρόσφατα
-
ΜΥΡΙΖΕΙ ΑΙΜΑ
Περισσότερα -
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ EXCEL-ACCESS
Περισσότερα -
ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΔΑΣΚΑΛΑ
Περισσότερα -
ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΕΥΧΟΣ Β Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ...
Περισσότερα -
ΗΘΙΚΗ
Περισσότερα -
ΚΛΑΣΙΚΑ ΑΡΛΕΚΙΝ 493 ΟΙ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΙΟΥ...
Περισσότερα -
ΤΟ ΑΓΓΕΛΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ ΦΩΣ
Περισσότερα -
Η ΔΥΣΛΕΞΙΑ
Περισσότερα -
ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Περισσότερα -
ΟΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ 1975-2002 ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ Ο...
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |


