ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 108065944
Παράδοση σε 4-6 μέρες
Τι μπορεί να συνδέει τον Μωπασσάν και τον Στήβενσον με τον Τσβάιχ και τον Μπόρχες, και πού συναντιούνται ο Μπωντλαίρ, ο Τσέχωφ και η Γουλφ με τον Φιτζέραλντ και τη Χάισμιθ; Όλοι αυτοί, και πολλοί άλλοι, βασανίζονται από τα αγωνιώδη ερωτήματα τού δημιουργού, ερωτήματα κοινά που παραλλάσσουν με το πέρασμα των χρόνων, που τίθενται σε κάθε λογοτεχνικό είδος και σε κάθε σχολή. Στα κείμενά τους εξομολογούνται, αναζητούν, απαντούν, κρίνουν, σατιρίζουν, πολεμούν και συμπνέουν.
Τι είναι ταλέντο, τι τους εμπνέει, πώς αναμετριούνται με την άγραφη σελίδα και τους δαίμονες τής συγγραφής; Ζουν ή παρατηρούν τη ζωή; Και πώς συνυπάρχουν με τον κόσμο γύρω τους; Τι είναι ύφος, υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες για το ποίημα και το μυθιστόρημα, και κατά πόσον ο καλλιτέχνης είναι ελεύθερος;
Τα κείμενα τού βιβλίου εξερευνούν τα μυστήρια τής γραφής και απευθύνονται σε κάθε σοβαρό αναγνώστη που επιθυμεί να διακρίνει κάτι περισσότερο από το έργο. Ωστόσο, είναι και μια πολύ σημαντική "ανοιχτή, συλλογική επιστολή" που απευθύνεται σε επίδοξους ποιητές, συγγραφείς, καλλιτέχνες, κριτικούς ή θεωρητικούς τής λογοτεχνίας και της τέχνης γενικότερα.
| Εκδότης : | PRINTA |
| Σελίδες : | 440 |
| ISBN : | 960-7408-95-0 |
| Σχήμα : | 14x21 |
| Σειρά : | ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ |
| Έτος έκδοσης : | 2004 |
Είδατε πρόσφατα
-
ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
Περισσότερα -
ΠΟΙΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΙΟΝ
Περισσότερα -
ΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑ...
Περισσότερα -
Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΗΣ ΣΚΑΛΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Περισσότερα -
Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΧΩΡΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ
Περισσότερα -
ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ
Περισσότερα -
ΙΝΤΕΡΜΕΔΙΟ
Περισσότερα -
ΟΣΑΜΑ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ
Περισσότερα -
ΔΕΣΜΩΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΘΟΥΣ
Περισσότερα -
ΚΛΕΦΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |


