ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 108065941
Παράδοση σε 4-6 μέρες
Όπως γράφει και ο Γάλλος συγγραφέας Didier Raymond, "Ο Σοπενχάουερ ξαναγίνεται της μόδας. Η εποχή μας, που δεν πιστεύει πια σε τίποτα, βρίσκει σ' αυτόν μια απάντηση στο μηδενισμό της. Ο άνθρωπος της σύγχρονης κοινωνίας, μια αληθινή επιθυμητική μηχανή, αντιστοιχεί στον τυφλό και τρελό μηχανισμό που σκιαγραφεί ο Σοπενχάουερ. Πηγαίνει από επιθυμία σε επιθυμία, δίχως να βρίσκει ικανοποίηση. Μόλις μια επιθυμία ικανοποιηθεί, μια άλλη τη διαδέχεται. Έτσι, ο άνθρωπος της καταναλωτικής κοινωνίας είναι μια τέλεια σοπενχαουερική μαριονέτα.
Η ηθική πρόοδος της ανθρωπότητας είναι μια φενάκη, είχε πει ο Σοπενχάουερ. Οι πόλεμοι, οι επαναστάσεις, η τρομοκρατία που συγκλονίζουν τον κόσμο μας, αποδεικνύουν πως ο άνθρωπος παραμένει πάντα σκληρός. Η επιστημονική πρόοδος είναι μια ψευδαίσθηση, λέει ο φιλόσοφος. Η σύφιλη δεν είναι πια εδώ, μα το AIDS την αναπληρώνει με το παραπάνω. Κανείς δεν πιστεύει πια στις φιλοσοφίες της ιστορίας που τόσο κατέκρινε ο Σοπενχάουερ. Αρκετά παραμορφωτικά κάτοπτρα έχουν οριστικά θρυμματιστεί. Όμως, νέα παραληρήματα ξεφυτρώνουν από παντού.
Ο οριενταλισμός, ο αποκρυφισμός επανέρχονται με δύναμη. Η φτώχεια ευδοκιμεί πάντοτε. Το ποσοστό αυτοκτονιών βρίσκεται σε διαρκή άνοδο σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η πλήξη, η απραξία και οι τεχνητοί παράδεισοι (αλκοόλ, ναρκωτικά) που τις συνοδεύουν υποσκάπτουν τις κοινωνίες μας. Ο Σοπενχάουερ επιστρέφει στη μόδα γιατί είναι ο στοχαστής όλων των εποχών παρακμής. Κι αυτές οι εποχές τον αγαπούν γιατί τους επιστρέφει την εικόνα της κενότητάς τους".
| Εκδότης : | PRINTA |
| Μετάφραση : | ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ Π.Η |
| Σελίδες : | 210 |
| ISBN : | 960-7408-59-4 |
| Σχήμα : | 14x21 |
| Σειρά : | ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ |
| Έτος έκδοσης : | 2003 |
Είδατε πρόσφατα
-
ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Περισσότερα -
ΦΥΣΙΚΗ(ΤΕΥΧΟΣ Α )Α ΛΥΚΕΙΟΥ
Περισσότερα -
ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΙΑΣ ΑΝΑΜΝΗΣΗΣ
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |


