ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΛΙΤΕΣ 108065920

Παράδοση σε 4-6 μέρες

ΟΙ ΓΙΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Οι ένοπλες συγκρούσεις, μεταξύ των πόλεων-κρατών, στην αρχαία Ελλάδα αποτελούσαν ένα σύνηθες φαινόμενο. Πρωταγωνιστές των συγκρούσεων αυτών αναδείχθηκαν οι οπλίτες, δηλαδή οι πεζοί πολεμιστές οπλισμένοι με δόρυ και ασπίδα, οι οποίοι μάχονταν σώμα με σώμα σε πυκνή παράταξη.
Παρότι οι οπλίτες δεν αποτελούσαν τη μοναδική κατηγορία πολεμιστών στον αρχαίο ελληνικό κόσμο, ούτε απαραίτητα την πλέον αποτελεσματική, κυριάρχησαν στα πεδία των μαχών της Ελλάδας αλλά και της ευρύτερης Μεσογείου για αρκετούς αιώνες.
Που οφειλόταν αυτή τους η πρωτοκαθεδρία; Γιατί το μαχητικό ήθος και η τακτική τους επικράτησαν; Από ποια στάδια εξέλιξης πέρασαν οι μαχητικές τους πρακτικές; Είναι οι οπλίτες πρόδρομοι του ''Δυτικού τρόπου πολέμου'';
Στο νέο βιβλίο με τίτλο ''ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΛΙΤΕΣ - ΟΙ ΓΙΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ'' ο αρχαιολόγος-συγγραφέας Κυριάκος Γρηγορόπουλος όχι μόνο απαντά στα παραπάνω ερωτήματα αλλά θέτει την αρχετυπική μορφή του οπλίτη στα πραγματικά της πλαίσια, μακριά από ανούσιες εξιδανικεύσεις και σκόπιμες ή μη παρανοήσεις.

Εκδότης : | ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ |
Σελίδες : | 124 |
ISBN : | 978-960-6740-30-5 |
Σειρά : | ΜΟΝΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ |
Έτος έκδοσης : | 2008 |

Είδατε πρόσφατα
-
ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΛΙΤΕΣ
Περισσότερα -
ΦΥΛΛΟΡΟΙΣΜΑ ΑΣΦΟΔΕΛΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ
Περισσότερα -
Η ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΣΣΩΝ ΚΑΙ ΤΩ...
Περισσότερα -
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΠΕΝΤΟΖΑΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Περισσότερα -
REEBOK LATERAL MINI STEPPER
Περισσότερα -
COLL COBU DICTION OF IDIOMS*HB*
Περισσότερα -
ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑ ΣΤΟΝ ΡΩΜΑΙΚΟ ΚΟΣΜΟ
Περισσότερα -
Η ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ (Α1, Α2, Α3)
Περισσότερα -
EARLY LANGUAGE OF BUSINESS
Περισσότερα -
ΜΟΛΙ ΜΟΥΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΑ
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |