Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΤΟΜΟΣ 2 108065838
Παράδοση σε 4-6 μέρες
H πρωτότυπη αυτή έκδοση κυκλοφόρησε σε δύο τόμους, σε συνεργασία με το Mουσείο Mπενάκη. H γνωστή λαογράφος Aγγελική Xατζημιχάλη αφιέρωσε τη ζωή της στην προσπάθεια να περισυλλέξει, να περισώσει, αλλά και να αναβιώσει όσο το δυνατόν περισσότερα δημιουργήματα της λαϊκής μας τέχνης.
Γι' αυτό άφησε πλήρεις περιγραφές και σχέδια για φορεσιές, εξαντλητικές λεπτομέρειες για την κατασκευή τους, τα είδη υφασμάτων που χρησιμοποιούνταν, τα νήματα, τη βαφή και την τεχνική του κεντήματος που τις διακοσμούσε.
Ο 2ος τόμος περιλαμβάνει τις φορεσιές της: Παλιάς Αθήνας, Μεγάρων, Αλμυρού, Καραγκούνικη φορεσιά, παλιότερη φορεσιά των Ιωαννίνων, παλιότερη φορεσιά της Βέροιας, φορεσιά της Επισκοπής και της Βεργίνας, Ρουμλουκιού, Καπουτζήδας, Μπάλτζας & Δρυμού, Ασβεστοχωρίου, Χαλκιδικής, Σουφλιού, Καλύμνου, Καστελλόριζου και Κύπρου.
| Εκδότης : | ΜΕΛΙΣΣΑ |
| Σελίδες : | 400 |
| ISBN : | 960-204-204-4 |
| Σχήμα : | 30Χ25 |
Είδατε πρόσφατα
-
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΤΟΜΟΣ 2
Περισσότερα -
Η ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ
Περισσότερα -
BURNOUT ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Περισσότερα -
ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕ 28 ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΚΑΙ ΚΛΑΣ...
Περισσότερα -
Η ΚΥΡΙΑ ΦΡΙΖΜΠΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΙ ΑΡΟΥΡΑΙΟ...
Περισσότερα -
ΚΟΝΣΕΡΤΟ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΔΟΝ
Περισσότερα -
ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ
Περισσότερα -
ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΗΝΤΙΘ
Περισσότερα -
Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ - ΜΙΚΡΗ ΣΕΙ...
Περισσότερα -
ΤΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ ΤΟΥ ΝΤΟΡΙΑΝ ΓΚΡΕΙ (POCKET)
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |


