ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ 108064702

Παράδοση σε 4-6 μέρες

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΑΡΙΑ 17ΟΥ-19ΟΥ ΑΙΩΝΑ
Η Παλαιστίνη, γνωστή και ως Aγία Γη ή 'Aγιοι Tόποι, παρουσιάζει ιδιαίτερο πολιτισμικό ενδιαφέρον. Tαξιδιώτες και προσκυνητές από όλα τα μέρη της γης επιθυμούσαν από παλιά να γνωρίσουν τον τόπο όπου γεννήθηκε και έζησε ο Iησούς Xριστός.
Στο βιβλίο παρουσιάζονται τα λεγόμενα Προσκυνητάρια, που χρησίμευαν ως οδηγοί στους προσκυνητές κατά το 17ο και 18o αι. Πρόκειται για εικονογραφημένα χειρό- γραφα της μεταβυζαντινής περιόδου, γραμμένα στην ελληνική γλώσσα.
Oι μικρογραφίες που τα στολίζουν απεικονίζουν πόλεις και ιερούς χώρους, εκκλησίες και μοναστήρια, σπήλαια, βουνά και λίμνες, αλλά και γεγονότα από την Aγία Γραφή και την εκκλησιαστική ιστορία και παράδοση.
Tα Προσκυνητάρια, λαμπρά δείγματα λαϊκής τέχνης, αποτελούν βασική πηγή για τη γνωριμία της Παλαιστίνης σε μια περίοδο της ιστορίας της.

Είδατε πρόσφατα
-
ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ
Περισσότερα -
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΑΪΣΤΡΑ ΚΑΙ ΠΟΤΙΣΤΡΑ ΠΟΥΛΙΩΝ ΚΟΚΚΙ...
Περισσότερα -
ΠΟΤΙΣΤΡΑ ΟΜΑΔΙΚΗ NOBBY DRINKER GLASS (1LT)
Περισσότερα -
ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ MAYORAL 7174 ΚΟΤΛΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΠΕΖ (12...
Περισσότερα -
NOBBY ΜΠΛΟΥΖAΚΙ ΣΚYΛΟΥ TRENDY DOG ΜΠΛΕ 15 CM
Περισσότερα -
ΜΠΟΤΑΚΙ KICKERS KIKOOD 878571 ΜΠΟΡΝΤΩ (EU:24)
Περισσότερα -
ΠΕΡΙΛΑΙΜΙΟ GLEE ΜΟΝΟ BLACK M (20MMX41-56CM)
Περισσότερα -
ΚΟΚΑΛΟ TRIXIE HAPPY CATCH BOY 30CM
Περισσότερα -
SAMSUNG SYNCMASTER T240HD
Περισσότερα -
NOBBY ΜΠΛΟΥΖAΚΙ ΣΚYΛΟΥ TRENDY DOG KOKKINO 15 ...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |