Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ 108054550

Εξαντλημένο
MΙΚΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΓΕΙΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ
Η φιλοσοφία και η μαγειρική, σύμφωνα με τη συγγραφέα, είναι δύο δραστηριότητες με στενή συγγένεια. Είναι άραγε τυχαίο ότι η λατινική λέξη sapere (γνωρίζω) έχει κοινή ρίζα με τη λέξη sapore (γεύομαι) -αλλά και με τη λέξη σοφία; Ή το γεγονός ότι η γλώσσα είναι συγχρόνως το όργανο της γεύσης και της ομιλίας;
Οι σελίδες του βιβλίου μάς καλωσορίζουν σε μια αλλόκοτη φιλοσοφική κουζίνα. Τρώγοντας ελιές και ξερά σύκα με τον Πλάτωνα, έχοντας συντροφιά τον Καντ και τον Κίρκεργκορ, καθαρίζοντας πατάτες με τον Βιτγκενστάιν, οι ιδέες αποκτούν γεύση και το φαγητό μια θέση στη φιλοσοφική σκέψη.

Εκδότης : | ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ |
Μετάφραση : | ΜΑΡΑΚΑ ΚΑΙΤΗ |
Σελίδες : | 142 |
ISBN : | 978-960-8354-93-7 |
Σειρά : | ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΚΕΨΗ |
Μήνας έκδοσης : | Μάιος |
Έτος έκδοσης : | 2008 |

Είδατε πρόσφατα
-
Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ
Περισσότερα -
ΤΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΠΟΛΥΔΟΥΡΗ ΜΑΡΙΑ
Περισσότερα -
KEY SKILLS FCE=READING +KEY
Περισσότερα -
BUILD UP YOUR PROFICIENCY TEACHERS BOOK +CD
Περισσότερα -
ΤΖΕΡΟΛΑΜΟ ΚΑΡΝΤΑΝΟ Ο ΒΕΒΗΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ
Περισσότερα -
THE ART OF WRITING C2 STUDENTS BOOK
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |