ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΜΙΑ ΓΗ ΔΥΟ ΕΘΝΗ 1948-2002 108050367
Εξαντλημένο
ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΡΘΡΩΝ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ LE MONDE
Ο Εβραϊκός εθνικισμός, πιο γνωστός ως σιωνισμός, έχει μια ιστορία περίπου εκατό ετών. Το ίδιο και ο αραβικός. Δύο επίφοβοι εχθροί, που γεννήθηκαν την ίδια εποχή και κατασκεύασαν την ταυτότητά τους βασισμένοι σε ένα εδαφικό όραμα, στην ανάδειξη της έννοιας του λαού, στη δύναμη της γλώσσας και στηριγμένοι στην ιστορία, τους μύθους και τα όνειρα.
Σε όλη τη διάρκεια του 20ού αιώνα ο παναραβισμός και ο σιωνισμός έρχονται σε αντιπαράθεση, λιγότερο ή περισσότερο ειρηνικά ανάλογα με τις περιόδους, αλλά ουσιαστικά χωρίς ποτέ να εξετάζουν το ενδεχόμενο οικοδόμησης μιας σύνθετης οντότητας, πολυπολιτισμικής και πολυδογματικής. Ο καθένας ονειρεύεται ένα μεγάλο ομοιογενές κράτος από το οποίο ο άλλος βρίσκεται, πολιτικά τουλάχιστον, αποκλεισμένος.
Σε αυτό το βιβλίο, που αποτελείται από άρθρα που δημοσιεύθηκαν στη γαλλική εφημερίδα Le Monde, ο Yves Marc Ajchenbaum ανασυνθέτει την ιστορία αυτών των λαών που, από τη γένεση του κράτους του Ισραήλ το 1948, αγωνίζονται για την ίδια γη. Συνθέτει το πορτρέτο των εμπολέμων και παρουσιάζει τις διάφορες συγκρούσεις και τις απόπειρες διαπραγματεύσεων που ποτέ δεν ευοδώθηκαν.
Είδατε πρόσφατα
-
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΜΙΑ ΓΗ ΔΥΟ ΕΘΝΗ 1948-2002
Περισσότερα -
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΑΘΩΟΥ
Περισσότερα -
ΜΠΟΥΦΑΝ TRIXIE CHIANTI ΓΚΡΙ (L-60CM)
Περισσότερα -
ΟΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟΙ
Περισσότερα -
ΡΟΛΟΙ ESPRIT ES900502001
Περισσότερα -
ΜΠΛΟΥΖΑ REEBOK IDENTITY CROPPED T-SHIRT ΛΕΥΚΗ...
Περισσότερα -
ΜΠΛΟΥΖΑ TRIXIE DOLOMITI ΡΙΓΕ ΜΠΛΕ-ΓΚΡΙ (XS-30...
Περισσότερα -
Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΓΟΝΙΟΥ
Περισσότερα -
ΜΠΟΤΑΚΙ KICKERS SOKISTIC 1211435 LEOPARD ΡΟΖ ...
Περισσότερα -
ΦΙΛΟΣΟΦΩΝΤΑΣ ΑΝΕΥ
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |


