ΤΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΤΑΓΓΕΡΗΣ 108039999
Εξαντλημένο
Ένα παλλόμενο, ζωντανό πορτρέτο της Ταγγέρης από τις αρχές της δεκαετίας του ’60 ως το τέλος της δεκαετίας του ’70, όπου συναντιούνται οι μεγάλες προσωπικότητες της γενιάς των μπήτνικ.
Χθες ο Ρόμπερτ Φρέζον έβγαλε μια φωτογραφία στην Κάσμπα για το Esquire· φωτογράφισε τους Μπιλ Μπάροουζ, Πολ και Τζέιν Μπόουλς, Τζόε Μακ Φίλιπς, Ομάρ Πάουντ, Κρίστοφερ Γουόνκλιν και Εμίλιο Σαντς, έναν ισπανό συγγραφέα. Αυτή είναι η λεγόμενη «λογοτεχνική Ταγγέρη».
Η Ίρα, ο Τζόε κι εγώ πήγαμε για να γνωρίσουμε τους Μπιτλς. Ο Τζον Λένον και ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ ήταν εκεί, ξαπλωμένοι κατάχαμα. Ούτε λόγος γινόταν να σηκωθούν από το πάτωμα. Ποτέ δεν είδα τόσο πολλούς ανθρώπους εκτός εαυτού.
Την εποχή που γύριζε στο Μαρακές μια ταινία με θέμα τη ζωή του Μωάμεθ, η Ειρήνη Παππά μου αφηγήθηκε πώς το έσκασε από το σπίτι της.
Μετά το δείπνο εμφανίστηκαν μουσικοί και ο Νουρέγεφ χάρισε στους καλεσμένους έναν αυτοσχέδιο χορό που όμοιό του δεν είδαν ποτέ στο Κόβεντ Γκάρντεν.
| Εκδότης : | ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ |
| Μετάφραση : | ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ |
| Σελίδες : | 344 |
| ISBN : | 960-375-452-8 |
| Σχήμα : | 14x21 |
| Σειρά : | Ο ΑΤΛΑΣ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ |
| Έτος έκδοσης : | 2003 |
Είδατε πρόσφατα
-
ΤΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΤΑΓΓΕΡΗΣ
Περισσότερα -
365 KAMA SUTRA
Περισσότερα -
ΑΦΑΝΗ ΟΡΥΓΜΑΤΑ
Περισσότερα -
ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Περισσότερα -
ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ
Περισσότερα -
ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
Περισσότερα -
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ 22 ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠ...
Περισσότερα -
ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΑΥΤΗ Η ΓΗ;
Περισσότερα -
ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ
Περισσότερα -
ΔΙ ΕΥΧΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ Γ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |


