Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 108037895

Παράδοση σε 4-6 μέρες

Αυτό το βιβλίο του Δρ. Π. Βασιλειάδη, εξηγεί τη «Θεωρία της Γνώσης». Γνώση είναι ιδέες, βάση δεδομένων, πληροφορίες και η ανάλυσή τους.
Αρχίζει με παραδείγματα, ώστε να συνειδητοποιήσουμε ότι οι «ενσώματες ακινητοποιήσεις» δεν έχουν την «αξία» που τους αποδίδεται στα οικονομικά της εποχής μας. Αναλύει το επιχειρηματικό πνεύμα της Silicon Valley και πώς αυτό οδήγησε στον ορισμό του τι είναι η «Νέα Οικονομία»: η μεγιστοποίηση των «ασώματων ακινητοποιήσεων».
Συνεχίζει στήνοντας από τα θεμέλια μια «υποθετική εταιρεία» που είναι εταιρεία «Νέας Οικονομίας». Σ'αυτό το σημείο, ο αναγνώστης μπορεί να δει πως η εταιρεία δημιουργεί αξία και πως ρευστοποιείται η αξία αυτή. Αναλύει το πως σκέπτονται τα δύο διαφορετικά τμήματα της Wall Street (το τμήμα ανάλυσης και το τμήμα επενδύσεων). Αναπτύσει την ιδέα της ύπαρξης «καινούργιας» λογιστικής, που να αντικατοπτρίζει την «αξία» της «Γνώσης».
Τέλος απαντά στο ερώτημα, πότε η τεχνολογία γίνεται «ελεύθερο αγαθό».
Ο συγγραφέας ασπάζεται το θεώρημα του Godel «μια θεωρία είναι συνεπής μόνο και μόνο όταν εκφράζεται σε μοντέλο». Παρ' όλα αυτά, στο βιβλίο αυτό, για να γίνουν ευκολότερα κατανοητές οι καινούργιες έννοιες που εισάγονται, δεν υπάρχει μοντέλο, γι'αυτό το λόγο η λέξη «Θεωρεία» στον τίτλο του εξωφύλλου γράφεται με «ει».

Είδατε πρόσφατα
-
Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Περισσότερα -
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΝΟΣ
Περισσότερα -
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΜΟΣ Β
Περισσότερα -
ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟ
Περισσότερα -
START NOW A JUNIOR
Περισσότερα -
ΒΡΑΧΙΟΛΙ ΒΕVERLY ΑΠΟ ΔΕΡΜΑ ΦΙΔΙΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟ
Περισσότερα -
JANE EYRE
Περισσότερα -
ΚΟΛΙΕ ΚΡΕΜΑΣΤΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ
Περισσότερα -
ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΤΟ 1922
Περισσότερα -
ΚΡΕΜΑΣΤΟ GUESS ΚΑΡΔΙΑ
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |