ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΨΕΜΑ 108032347
Εξαντλημένο
H Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου. Tη θυμάμαι πάντοτε με ένα μαντίλι στα μαλλιά, να με κοιτάζει με το πονηρό της βλέμμα και ξάφνου να μου πετάει ένα δίστιχο, όπως Σαράντα μέρες κι άλλη μια /περπάτησα στην ερημιά, για να δει, από την έκφραση των ματιών μου, αν μου άρεσε και πόσο.
Και άλλοτε να με βρίζει, επειδή μου είπε, με τη βραχνή, τσακισμένη από το τσιγάρο φωνή της, Nα ήταν ο πόνος άνθρωπος /να Ερχόμασταν στα χέρια, κι εγώ έμεινα απαθής. Kι άλλοτε, πάλι, να μου επαναλαμβάνει ένα ολόκληρο πρωινό δυο στίχους για να μου μαλακώσει την ψυχή, επειδή ήμουν σεκλετισμένος: Πέρασα νύχτα από τη ζωή/ και με κλειστά τα μάτια.
Δεν ξέρω ποια θα ήταν η διαδρομή μου στο τραγούδι -και αν θα υπήρχε καν διαδρομή- αν, από τα πρώτα βήματά μου, από την «Απονη ζωή» και τη «Φτωχολογιά», δεν έβγαινε η Παπαγιαννοπούλου με το κύρος της, να με στηρίξει δημόσια, λέγοντας, αυθόρμητα, καλά λόγια για μένα. Δεν μπορώ να ξεχάσω τη γενναιοδωρία της. Γενναιοδωρία που εκφράσθηκε σε ένα χώρο, όπου κυριαρχούν ο ναρκισσισμός, τα μίση, οι τρικλοποδιές, τα πάθη, το ψεύδος, η διαβολή, το «τσατσιλίκι».
Τριάντα χρόνια έχουν περάσει από τότε που πέθανε η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου. Τριάντα χρόνια - μια ζωή. Δεν την έχω όμως ξεχάσει. Tης αφιέρωσα πολλές εκπομπές στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο, έγραψα για το έργο και την προσωπικότητά της δεκάδες κείμενα σε εφημερίδες και περιοδικά, μίλησα πάνω από εκατό φορές σε «στρογγυλά τραπέζια» και σε συνεντεύξεις για την καταπληκτική παρουσία της στο ελληνικό τραγούδι.
Και τώρα αποφάσισα να γράψω για αυτήν -παλιά ιδέα- ένα βιβλίο. Θεώρησα χρέος μου να το κάνω. Είμαι σίγουρος ότι αν δεν καταπιανόμουν εγώ με αυτή τη δουλειά, βιβλίο για την Ευτυχία δεν θα γραφόταν. Λησμονάνε οι άνθρωποι. Και κουράζονται εύκολα.
| Εκδότης : | ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ |
| Σελίδες : | 362 |
| ISBN : | 960-03-3362-9 |
| Σχήμα : | 14x21 |
| Έτος έκδοσης : | 2002 |
Είδατε πρόσφατα
-
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΨΕΜΑ
Περισσότερα -
CONAN Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ Τ...
Περισσότερα -
ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ
Περισσότερα -
MARKETING 1 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
Περισσότερα -
ΧΡΥΣΑ ΑΡΛΕΚΙΝ SPECIAL 420 ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΩ...
Περισσότερα -
ΜΙΣΘΩΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ
Περισσότερα -
ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΜΑΡΞΙΣΤΗΣ
Περισσότερα -
ΤΟ ΟΡΓΙΟ
Περισσότερα -
Η ΜΙΚΡΗ ΠΑΣΧΑΛΙΤΣΑ
Περισσότερα -
1000 WORDS DICTIONARY
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |


