ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ 108030717
Εξαντλημένο
ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΚΡΗΣΦΥΓΕΤΟ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ
Μια αποκαλυπτική μελέτη που φωτίζει ένα από τα πιο σκοτεινά γεγονότα στην ιστορία του εικοστού αιώνα.
30 Απριλίου 1945. Σ' ένα στενόχωρο υπόγειο καταφύγιο του Βερολίνου, ο Αδόλφος Χίτλερ παίρνει δηλητήριο και ταυτόχρονα αυτοπυροβολείται στον κρόταφο. Η γυναίκα του, η Εύα Μπράουν, αυτοκτονεί μαζί του. Ήταν ίσως το πιο σημαντικό γεγονός στην ιστορία του εικοστού αιώνα κι ακόμα και σήμερα, πάνω από εξήντα χρόνια αργότερα, συνεχίζει να ασκεί μία περίεργη γοητεία στην παγκόσμια κοινή γνώμη.
4 Ιουλίου 1945. Οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί εισβάλλουν στο ηττημένο Βερολίνο. Εννέα εβδομάδες περίπου μετά το θάνατο του Χίτλερ, ο James P. O' Donnell του περιοδικού Newsweek, ήταν ένας από τους πρώτους δημοσιογράφους που επισκέφτηκε το ήδη λεηλατημένο από τους Ρώσους Καταφύγιο του Βερολίνου. Επρόκειτο για μία μοναδική εμπειρία. Για περισσότερα από δέκα χρόνια, ο O' Donnell εντόπισε αυτόπτες μάρτυρες που είχαν παρευρεθεί στο Καταφύγιο για κάποιο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια της τελευταίας μάχης του Βερολίνου. Στο πέρασμα των χρόνων, μίλησε με δεκάδες νέους μάρτυρες, πολλοί από τους οποίους δεν είχαν διηγηθεί ποτέ τις ιστορίες τους, εξαιτίας της ρωσικής αιχμαλωσίας. Το αποτέλεσμα είναι μία συγκλονιστική περιγραφή των τελευταίων ημερών του Αδόλφου Χίτλερ και της Ομάδας της Καγκελαρίας του Ράιχ.
Το συγκεκριμένο έργο είναι μία ανανασύσταση των γεγονότων και όχι άλλη μια βιογραφία ή ιστορική ανάλυση του τέλους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Όπως τονίζει ο συγγραφέας, σκοπός του δεν ήταν να εξηγήσει το φαινόμενο Χίτλερ, αλλά να συναρμολογήσει την ιστορία του τέλους του.
Είδατε πρόσφατα
-
ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ
Περισσότερα -
ΤΙΓΡΑΚΙ
Περισσότερα -
ΤΡΑΠΕΖΟΜΑΝΤΗΛΟ SB CONCEPT DULCET ΖΑΚΑΡ ΛΕΥΚΟ...
Περισσότερα -
CAFE EUROPA
Περισσότερα -
Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ
Περισσότερα -
ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Περισσότερα -
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Περισσότερα -
110 ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
Περισσότερα -
LA BAS ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ
Περισσότερα -
ΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΑ
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |


