Η ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΑΚΟΥΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Β ΕΚΔΟΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΗ 108016852
Παράδοση σε 2-3 μέρες
Ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η μαζική σφαγή εν ψυχρώ του ιταλικού στρατού της Kεφαλονιάς, της μεραρχίας Ακουι, από τη γερμανική ταξιαρχία Eντελβάις, με τη συμπαιγνία και τη συνενοχή των Αγγλων, που αφού συνετέλεσαν με απεσταλμένους πράκτορές τους στην εξέγερση των αντιφασιστών Iταλών στρατιωτών, μετά τους εγκατέλειψαν εσκεμμένα στο αδυσώπητο μαχαίρι του Xίτλερ.
Τούτη η αφήγηση μαρτυρία του Βαγγέλη Σακκάτου είναι η αυθεντική εξιστόρηση της σφαγής των Ιταλών της Μεραρχίας Ακουι στην Κεφαλονιά. Συνάμα παρουσιάζει ανάγλυφα όλη τη φρίκη και τη θηριωδία του φασισμού.
Η παρούσα δεύτερη έκδοση συμπληρώνεται με νέα πολύτιμα στοιχεία, ντοκουμέντα και κείμενα του Αμος Παμπαλόνι και άλλων, με τις κριτικές και πολεμικές του συγγραφέα και με άλλα σχετικά κείμενα για το θέμα Μπερνιέρ-Κορέλι· εμπλουτίζεται, τέλος, με νέα συγκλονιστικά στοιχεία από γερμανικές πηγές.
Είδατε πρόσφατα
-
Η ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΑΚΟΥΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΦ...
Περισσότερα -
ΜΙΣΕΛ ΟΜΠΑΜΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΑ
Περισσότερα -
ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΓΑΤΑΣ FELIX ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΣΕ ΖΕΛΕ ΠΕΣΤΡ...
Περισσότερα -
Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΛΙΛΙ
Περισσότερα -
ΡΟΛΟΙ CERTINA C260.7129.12.16
Περισσότερα -
ΒΙΒΛΙΟΡΟΔΑΚΙΑ ΤΡΕΙΣΙ ΤΟ ΤΡΕΝΟ
Περισσότερα -
ΦΟΡΜΑΚΙ NINA CLUB 44 ΛΕΥΚΟ (74 ΕΚ.)-(6-12 ΜΗΝ...
Περισσότερα -
ΡΟΛΟΙ ANNE KLEIN ΜΕ ΜΠΡΑΣΕΛΕ ΑΠΟ ΑΤΣΑΛΙ 10-84...
Περισσότερα -
ΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Περισσότερα -
ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ ΚΑΙ Η ΚΑΜΗΛΟΠΑΡΔΑΛΗ
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |


