ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ Ο ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Η ΣΚΗΝΗ 108016634
Εξαντλημένο
ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΣΑΜΙΟΥΕΛ ΜΠΕΚΕΤ
Η Χριστίνα Τσίγκου, σημαντική Ελληνίδα ηθοποιός με καριέρα στη Γαλλία, πέρασε σαν κομήτης από την ελληνική σκηνή, με μία και μοναδική αυτοπρόσωπη θεατρική παρουσία, έζησε τα τελευταία χρόνια της σαν τους καταραμένους potes maudits και πέθανε νεότατη αφήνοντας διεσπαρμένα κατάλοιπα σε φίλους και γνωστούς, αληθινά σπαράγματα μιας ισχυρής καταυγάζουσας θεατρικής εμπειρίας.
Αυτό το βιβλίο επιχειρεί να ανασύρει τη μνήμη της διερευνώντας το καλλιτεχνικό προφίλ της, τόσο μέσα από τα κατάλοιπά της, όσο και από την κατάθεση ανθρώπων που χάρηκαν την ελληνική σκηνική παρουσία της.
H ίδια μάς οδηγεί σε ό,τι υπήρξε, καθώς εδώ δημοσιεύεται για πρώτη φορά η μετάφραση των Eυτυχισμένων ημερών, του μοναδικού έργου στο οποίο εκείνη, αφού εργάστηκε μεταφραστικά, παρέδωσε το σώμα της ενώπιον ελληνικού κοινού. Eρεθιστικό εγχείρημα, τόσο λόγω της στενής προσωπικής σχέσης της με τον Mπέκετ, όσο και γιατί η Tσίγκου ασχολήθηκε με τη μεταφορά του έργου στα ελληνικά από τη σκοπιά του θεατρίνου, πράγμα που καταγράφεται στην περιπέτεια των μεταφραστικών εκδοχών. Δεν ξέρουμε πόσο «ευτυχισμένες» υπήρξαν οι ελληνικές μέρες της Xριστίνας Tσίγκου. Πάντως, όσοι είδαν τις ελληνικές Eυτυχισμένες μέρες, καθώς και η κριτική της εποχής, κάνουν λόγο για ένα σημαντικό θεατρικό εγχείρημα. E.A.
| Εκδότης : | ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ |
| Σελίδες : | 142 |
| ISBN : | 960-03-3104-9 |
| Σχήμα : | 14x21 |
| Έτος έκδοσης : | 2001 |
Είδατε πρόσφατα
-
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ Ο ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Η ΣΚΗΝΗ
Περισσότερα -
ΟΙ ΚΟΤΕΣ
Περισσότερα -
ΜΕΤΑΞΙ
Περισσότερα -
ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑΣ
Περισσότερα -
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ
Περισσότερα -
ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΣΕΒΑΣΜΑΤΑ
Περισσότερα -
ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥΣ...
Περισσότερα -
ΠΙΣΩ ΑΠ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ
Περισσότερα -
ΚΩΔΙΚΑΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ-4Η ΕΚΔΟΣΗ
Περισσότερα -
ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑ...
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |


