ΛΕΓΕ ΜΕ ΚΑΙΡΑ 108016417
Παράδοση σε 2-3 μέρες
Δεύτερο μυθιστόρημα του σαραντάχρονου συγγραφέα και μεταφραστή Δημήτρη Γ. Στεφανάκη, το Λέγε με Καΐρα αναφέρεται στην περίοδο της δικτατορίας, ιδωμένη με τα μάτια ενός παιδιού που ζει στην Αθήνα, στις παρυφές μιας ιδανικής πολιτείας του αγοραίου έρωτα, την οποία διευθύνει η μυθική Καΐρα. «Διασώζεται μέσα στο μυθιστόρημα η ατμόσφαιρα που έζησα ως παιδί, όμως τα βιώματα δεν είναι απόλυτα δικά μου», παρατηρεί ο συγγραφέας.
Η μαγεία της Καΐρας ξεχύνεται σαν το φως απ' τον ορίζοντα της παιδικής ηλικίας. Παρασύρει στο πέρασμά της το μυστήριο που έκρυβαν τα «Πουτανάδικα», την ανεκδιήγητη οργάνωση του Μπούλη που θα ανέτρεπε τη Χούντα και τη μορφή του παππού, μυθική, τρυφερή, οικεία, ίδια με το πρόσωπο και τη φωνή των αναμνήσεων.
Ήταν τότε που οι γειτονιές της Αθήνας ήταν κόσμος ολόκληρος κι ο κόσμος ήταν εύκολος και γοητευτικός, σαν τους περίφημους ποδοσφαιρικούς αγώνες ανάμεσα στην Πάνω και την Κάτω Γειτονιά.
Είδατε πρόσφατα
-
ΛΕΓΕ ΜΕ ΚΑΙΡΑ
Περισσότερα -
ΠΡΙΓΚΙΠΕΣ ΚΑΙ ΒΑΤΡΑΧΟΙ
Περισσότερα -
MENSCHEN A1.2 ARBEITSBUCH (+ CD) ΒΙΒΛΙΟ ΑΣΚΗΣ...
Περισσότερα -
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΜΟΣ Β
Περισσότερα -
ΤΟ ΔΑΙΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ
Περισσότερα -
TOM JONES/PENGUIN CLASSIC
Περισσότερα -
ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ
Περισσότερα -
ΤΑ 100 ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΔΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ...
Περισσότερα -
ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ
Περισσότερα -
ΕΦΕΥΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |


