ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΤΖΟΚΟΝΤΑΣ 108006456
Εξαντλημένο
Το βιβλίο εξιστορεί τα γεγονότα μιας απίστευτης υπόθεσης διεθνούς εγκλήματος, στα 1911, με πρωταγωνιστή έναν Αργεντινό, τον Βαλφιέρνο. Το έγκλημα αυτό αποτελεί από μόνο του ένα έργο τέχνης ενός από τα πιο ιδιοφυή ταλέντα, και βασίζεται στη κλοπή του πιο διάσημου πίνακα ζωγραφικής στον κόσμο, της Μόνα Λίζα, από το Μουσείο του Λούβρου.
Ο Martin Caparros ξετυλίγει την υπόθεση σ' ένα μυθιστόρημα γεμάτο περιπέτειες και σκιαγραφεί το πορτρέτο ενός εκπληκτικού άντρα. Ο πρωταγωνιστής, γιος μίας υπηρέτριας, αναδημιουργεί τον εαυτό του «φορώντας» διαφορετικές ανά περίπτωση μάσκες, αναμειγνύεται σε κοινωνίες όπου δεν ανήκει, όπως στην Αργεντινή της μπελ επόκ και ύστερα στο Παρίσι, ώσπου παίρνει την τελική του μορφή ως Βαλφιέρνο.
Η περιθωριακή ζωή του, η απελπισμένη αναζήτηση του εαυτού του και η προσπάθεια να κατασταλάξει σε μία ταυτότητα, κορυφώνονται στο τελικό ιδιοφυές χτύπημα της κλοπής και στην τόλμη του σαν απατεώνας και ψεύτικος μαρκήσιος να συγκαλύψει την πραγματική του καταγωγή. Το άλλο πρόσωπο της Τζοκόντας δεν είναι απλά η αριστοτεχνική εξιστόρηση μιας απίθανης ιστορίας αλλά παράλληλα και ένας συλλογισμός πάνω στη ταυτότητα, στην αξία της πλαστογράφησης και της αλήθειας.
Είδατε πρόσφατα
-
ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΤΖΟΚΟΝΤΑΣ
Περισσότερα -
ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Περισσότερα -
ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΕΝΤΟΜΩΝ
Περισσότερα -
ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΦΟΥΣΤΑΝΙ ΣΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΜΟΥ
Περισσότερα -
ΕΝΑΣ ΙΚΑΡΟΣ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΟΣ
Περισσότερα -
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΛΟΓΗ Ν. ...
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |


